Bug 5435 - compiled rule library - referenced symbol not found
compiled rule library - referenced symbol not found
Status: RESOLVED FIXED
Product: Spamassassin
Classification: Unclassified
Component: sa-compile
SVN Trunk (Latest Devel Version)
Sun Solaris
: P5 normal
: Undefined
Assigned To: SpamAssassin Developer Mailing List
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency tree
 
Reported: 2007-04-25 07:09 UTC by Larry Rosenbaum
Modified: 2007-05-04 01:07 UTC (History)
1 user (show)



Attachment Type Modified Status Actions Submitter/CLA Status
Output from sa-compile text/plain None Larry Rosenbaum [NoCLA]
re2c segfaults on scanner17.re text/plain None Larry Rosenbaum [NoCLA]

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Larry Rosenbaum 2007-04-25 07:09:27 UTC
On Solaris 8, SA v3.2.0-rc2, after running sa-compile and uncommenting the
Rule2XSBody plugin, I got the following error:

# spamassassin --lint
ld.so.1: /usr/local/bin/spamassassin: fatal: relocation error: file
/var/lib/spamassassin/compiled/3.002000/auto/Mail/SpamAssassin/CompiledRegexps/
body_0/body_0.so: symbol
Mail_SpamAssassin_CompiledRegexps_body_0_scan17: referenced symbol not found
Killed

The only suspicious part of the sa-compile output was the following:

Wide character in print at /usr/local/bin/sa-compile line 372, <$fh> line 6480.

It doesn't seem to be a problem finding the dynamic libraries:

# ldd /var/lib/spamassassin/compiled/3.002000/auto/Mail/
SpamAssassin/CompiledRegexps/body_0/body_0.so
        libc.so.1 =>     /usr/lib/libc.so.1
        libdl.so.1 =>    /usr/lib/libdl.so.1
        /usr/platform/SUNW,Ultra-5_10/lib/libc_psr.so.1
Comment 1 Larry Rosenbaum 2007-04-25 07:11:34 UTC
Created attachment 3921 [details]
Output from sa-compile
Comment 2 Justin Mason 2007-04-25 07:16:21 UTC
could you post all the output from sa-compile?
Comment 3 Justin Mason 2007-04-25 07:16:41 UTC
ah, sorry, you did ;)
Comment 4 Larry Rosenbaum 2007-04-25 10:25:01 UTC
Created attachment 3922 [details]
re2c segfaults on scanner17.re

More information: re2c segfaults on scanner17.re, which causes scanner17.c to
be empty, which would explain why the symbol is not found.  Any ideas as to why
it segfaults?
Comment 5 Justin Mason 2007-04-25 10:35:25 UTC
that sounds like a bug in re2c, I'm afraid.  are you using the latest version?
Comment 6 Larry Rosenbaum 2007-04-26 07:03:24 UTC
I was running re2c v0.11.0 from sunfreeware.  I replaced it with v0.11.3 built 
from source and now it works correctly (although it took 4-1/2 hours to 
compile).

I guess you can close the bug...
Comment 7 Justin Mason 2007-04-26 07:06:15 UTC
ok, cool.  if anyone else runs into it, hopefully they'll search the BZ and find
this report.
Comment 8 Jakob Hirsch 2007-05-04 01:07:37 UTC
Please see
http://sourceforge.net/tracker/index.php?func=detail&aid=1708378&group_id=96864&atid=616200

As the developer writes, 0.11.3 could generate wrong code. This is fixed in
0.12.0 (now released), so I guess it's best to upgrade.