Bug 21944

Summary: nph- streaming not working properly with SSL
Product: Apache httpd-2 Reporter: Markus Wennrich <nick>
Component: mod_sslAssignee: Apache HTTPD Bugs Mailing List <bugs>
Status: CLOSED FIXED    
Severity: normal    
Priority: P3    
Version: 2.0.48   
Target Milestone: ---   
Hardware: All   
OS: All   
URL: https://www.schoko.org/cgi-bin/cgiirc/irc.cgi
Attachments: Minimal example of problem with SSL & nph

Description Markus Wennrich 2003-07-28 19:27:03 UTC
I've got trouble to get CGI:IRC running with SSL. Without SSL it works fine, but
if I use https:// the streaming is broken.

For normal http:// (without SSL) this was fixed in #8482
(http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=8482)

Maybe it's the same kind of problem in a different part of the code?

  http://www.schoko.org/cgi-bin/cgiirc/irc.cgi --> works
  https://www.schoko.org/cgi-bin/cgiirc/irc.cgi --> doesn't work

With apache 1.3x both worked fine.
Comment 1 softspt 2003-08-12 14:52:25 UTC
Created attachment 7772 [details]
Minimal example of problem with SSL & nph
Comment 2 softspt 2003-08-12 14:53:28 UTC
I think I'm seeing the same problem under Solaris 2.6. I've attached a 
minimalist Perl script that demonstrates the problem; run under a non-SSL 
server, it redirects immediately to the home page, whereas running it under an 
SSL server causes it to wait for the sleep to terminate before doing the 
redirect. Could be a buffering issue somewhere?
Comment 3 softspt 2003-11-05 16:53:45 UTC
The SSL streaming problem still exists in 2.0.48 under Solaris 2.6.
Comment 4 Joe Orton 2003-11-05 17:10:22 UTC
Confirmed on Linux too, thanks for the reports.
Comment 5 Joe Orton 2004-01-23 17:01:31 UTC
The fix is checked in to HEAD:

http://cvs.apache.org/viewcvs.cgi/httpd-2.0/modules/ssl/ssl_engine_io.c?r1=1.113&r2=1.114

and will be proposed for backport for the next 2.0 release.  Thanks a lot for
the report.
Comment 6 Markus Wennrich 2004-01-23 20:44:17 UTC
Yes, confirmed, the patch works.
Thanks a lot! :-)