Bug 63481

Summary: Encoding is happening while sending parameter from Post request in Jmeter
Product: JMeter Reporter: Pallawi <pallavi.shinde11>
Component: HTTPAssignee: JMeter issues mailing list <issues>
Status: REOPENED ---    
Severity: major CC: gerard.hayden, p.mouawad, pallavi.shinde11
Priority: P2    
Version: 5.0   
Target Milestone: JMETER_5.0   
Hardware: PC   
OS: Windows XP   
Attachments: Attached Post request

Description Pallawi 2019-06-03 06:44:14 UTC
Hi,
I have a Post request in Jmeter in which, ViewState parameter is passing but value for that parameter is combination of alphabates, number, special characters . so while send that parameter request is encoding the special character for e.g. i have forward slash in paramter so while sending it is converting it to %2F and that leads in failing the request

Solution i have tried is:

uncheck URL Encode check box
UTF-8 in content encoding
for ViewState providing ${__urldecode('${viewState}')} value as Parameter value, which(viewState) i am fetching from previous response
used replace function in Parameter value
So what i am expecting is while sending Post request parameters should not get encoded. Can someone please provide solution
Comment 1 Philippe Mouawad 2019-06-08 13:06:12 UTC
Can you provide the request, response in full text so that we're able to work on issue ?

Thank you
Comment 2 Pallawi 2019-06-10 06:47:48 UTC
Created attachment 36617 [details]
Attached Post request

Request is now passing but encoding is happening that results in fetching Login page for rest of the requests
Comment 3 Pallawi 2019-06-10 06:48:17 UTC
information addded
Comment 4 Philippe Mouawad 2019-06-16 13:18:02 UTC
Hello,
Can you please provide as text (not image):

The response that contains View State
The request that contains the "faulty" View State
The configuration of your Extractor

Thank you
Comment 5 Philippe Mouawad 2019-07-07 12:58:00 UTC
No feedback, closing.
Feel free to reopen providing enough details as requested.

Thank you
Comment 6 Ger 2019-08-21 12:04:06 UTC
I have the same issue:
This is an extract from my JMeter session:
<pre>(Edited to save space)
name="__VIEWSTATE" id="__VIEWSTATE" value="h5lDhpLn0j5HofnHdSWCvYWJ/b29ZaIqaaEM….jOuPrEYMSxF+8Cxeeu2OqckZPPbOLdA=" />
</div>

Based on this the following request uses POST data:
__VIEWSTATEGENERATOR=019976AD&__EVENTARGUMENT=&__VIEWSTATE=h5lDhpLn0j5HofnHdSWCvYWJ%2Fb29ZaIqaaEM…JjOuPrEYMSxF%2B8Cxeeu2OqckZPPbOLdA%3D&__VIEWSTATEENCRYPTED=&ctl00%24ContentPlaceHolder%24password=Super01%24&__EVENTTARGET=&ctl00%24ContentPlaceHolder%24username=user1%40vizor.ie&__EVENTVALIDATION=K%2FJR4RydzHsK5jjEX1riK2RyzUNloKx64zL3T%2FvzFtOR2tTRdMAmC8WQCsqeiHVw%2BKWZnnfFprvyLrCjnPZ%2F9SIX%2BivNSHXDtvY7IYz4t3plqlH52ROW2YD%2B0qpXTlkSBhXlofuD5NgHMfpLQmf9Mjpo3vPRWMhpbGyZpujch8b7tb%2FDqAd12EhXt%2B%2BKOdTGI2CxpzGZ6Z%2FJFMISCt6v3glnOvP8%2BiqZlAFz0izek3FapbsYmrg3dNGW9s6EVejRi4caDzfsmMEpjIGtFVX%2BAg%3D%3D&ctl00

The positive is the I am  capturing the viewstate but it each ‘/’ in it is being escaped as ‘%2F’, and there are others too.


The post with the login details then fails with information including:
ViewState: K/JR4RydzHsK5jjEX1riK2RyzUNloKx64zL3T/vzFtOR2tTRdMAmC8WQCsqeiHVw+KWZnnfFprvyLrCjnPZ/9SIX+ivNSHXDtvY7IYz4t3plqlH52ROW2YD+0qpXTlkSBhXlofuD5NgHMfpLQmf9Mjpo3vPRWMhpbGyZpujch8b7tb/DqAd12EhXt++KOdTGI2CxpzGZ6Z/JFMISCt6v3glnOvP8+iqZlAFz0izek3FapbsYmrg3dNGW9s6EVejRi4caDzfsmMEpjIGtFVX+Ag==]

[HttpException (0x80004005): The state information is invalid for this page and might be corrupted.]
</pre>