Issue 106407

Summary: Macro warning incorrect
Product: Calc Reporter: okapi1253 <steve.b.wardell>
Component: uiAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues, rainerbielefeld_ooo_qa, uwefis
Version: OOO320m2Keywords: needhelp, oooqa
Target Milestone: ---   
Hardware: Mac   
OS: All   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
Menu does exist for WIN
none
Options not shown under Tools menu
none
Screenshot showing preferences none

Description okapi1253 2009-10-29 03:27:27 UTC
Steps to Recreate
1) open an Excel file which contained Macros

Actual behavior
The warning I received was "Execution of macros is disabled due to the current
macro security settings in Tools - Options - OOo-dev - Security." However, no
such menu exists. The issue also occurs in the 3.1.1 version.

Expected Behavior
Provide text that points to the correct menu location for changing macro security
Comment 1 Rainer Bielefeld 2009-10-29 07:13:39 UTC
NOT Reproducible with "Ooo-Dev 3.2.0 multilingual version English UI WIN XP:
[OOO320m2 (Build 9432)]"!
Seems to be INVALID, pls. see screenshot from a.m. Version (same with 3.1.1)

@okapi1253:
Pls. evidence that this menu does not exist for Mac!
Comment 2 Rainer Bielefeld 2009-10-29 07:23:06 UTC
Created attachment 65724 [details]
Menu does exist for WIN
Comment 3 okapi1253 2009-10-29 13:29:23 UTC
Created attachment 65757 [details]
Options not shown under Tools menu
Comment 4 okapi1253 2009-10-29 13:29:56 UTC
Created attachment 65758 [details]
Screenshot showing preferences
Comment 5 okapi1253 2009-10-29 13:31:52 UTC
So for Macs, the wording should be changed to "OOo-dev - Preferences... -
OOo-dev - Security" as shown in the screen shots (using variables for the
OOo-dev of course since that changes between stable and development builds).
Comment 6 Rainer Bielefeld 2009-10-29 16:49:06 UTC
Proved by screenshot, so NEW

@okapi1253
What OS do you use?
What's with HELP? If you search HELP for "Macro security" (headings only), is
the description correct?
Is that really the only "slip" or do we have a general problem with the
differing menu structure for MAC?
Comment 7 okapi1253 2009-10-31 18:21:47 UTC
I am running OS X 10.6.1. The issue does also show in the help pages:

"The Macro Security dialog appears when a document contains one or more macros.
You can also call the dialog from the Tools - Options - OOo-dev - Security page."
Comment 8 Rainer Bielefeld 2009-10-31 18:46:03 UTC
CC.: due to comments from okapi1253 Sat Oct 31 17:21:47 +0000 2009
Comment 9 Uwe Fischer 2009-11-04 09:27:36 UTC
Help got updated in CWS hcmac02, due for integration into OOo 3.3 code line