Issue 107655

Summary: Problem with create new toolbar in the DataSource-Browser
Product: General Reporter: joesch <joesch04>
Component: uiAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P2 CC: Armin.Le.Grand, elish, issues
Version: OOo 3.1   
Target Milestone: ---   
Hardware: All   
OS: All   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: 4.1.0-dev
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
Datasource-View in AOO
none
Datasource-View (image2) none

Description joesch 2009-12-14 05:11:04 UTC
When i create a new toolbar in the DataSource-Browser-Window (the Window which 
can displayed with shortcut F4) the toolbar is first visible, but when i close 
the DataSource-browser-Window and reopen, then the new toolbar is suddenly 
invisible.
Comment 1 Edwin Sharp 2014-01-28 14:57:23 UTC
Please specify steps to reproduce bug.
Comment 2 joesch 2014-01-28 21:13:52 UTC
Created attachment 82425 [details]
Datasource-View in AOO
Comment 3 joesch 2014-01-28 21:14:43 UTC
Created attachment 82426 [details]
Datasource-View (image2)
Comment 4 joesch 2014-01-28 21:15:33 UTC
-open a writer-document
-in the menu use View-Data Sources (or Press F4)

Now you see the Data Sources-View, note there is (per default) only one toolbar (see image1)

-now display the context menu _on this_ toolbar
-choose in the context menu "Customize Toolbar"
-in the Customize Toolbar dialog create a new Toolbar (in the context of the Data Sources-View), see image2

-now click in the menu View-Data Sources (or Press F4) to hide the Data Sources-View
-Click now again View-Data Sources (or Press F4) to display the Data Sources-View

now you kann see the new toolbar (in the context of the Data Sources-View) is no longer visible
Comment 5 Edwin Sharp 2014-01-28 21:31:22 UTC
Thank you joesch
Confirmed with
AOO410m1(Build:9750)  -  Rev. 1560934
2014-01-27_04:11:25 - Rev. 1561585
Debian
Comment 6 Armin Le Grand 2014-01-31 20:35:08 UTC
When adding a new toolbar the customize dialog asks for a name when pressing new. In that name dialog there is a "save in" drop down box that offers the selection "OpenOffice Base: Data View". Maybe something in base has to be saved first to make the toolbar be saved, too.
When re-opening the dialog you can see that in the tab 'Toolbars' in the DropDown 'Toolbar' then ewly created toolbar is there, with all added buttons (I added some to make it use something).
The new Toolbar is there after save/reload and after AOO colose/reopen/load. Thus, the problem seems more that there is no mechanism to 'show' the toolbar again in the Data Sources-View. This might be a missing feature that noone thought about being necessary. I would expect the newly defined tollbar to show up under 'view/toolbars', maybe this menu would need to get merged from Writer and Base application (both seem to run at that time).
The original Toolbar from that View - called 'TableData' is also not in that menu, but it can also not be closed, maybe to avoid the problem to not being able to reopen it again ever. Maybe that would be a simple alternative to self-defined toolbars in that View...
Comment 7 joesch 2014-02-02 14:29:01 UTC
> When adding a new toolbar the customize dialog asks for a name when pressing new. In that name dialog there is > a "save in" drop down box that offers the selection "OpenOffice Base: Data View". Maybe something in base has > to be saved first to make the toolbar be saved, too.
> When re-opening the dialog you can see that in the tab 'Toolbars' in the DropDown 'Toolbar' then ewly created > toolbar is there, with all added buttons (I added some to make it use something).
> The new Toolbar is there after save/reload and after AOO colose/reopen/load. Thus, the problem seems more that > there is no mechanism to 'show' the toolbar again in the Data Sources-View.

Yes, that's right. 

(I've just not mentioned because each reliving the error, the notice anyway.)