Issue 116700

Summary: Page zoom slider reacts to mouse released alone
Product: ui Reporter: posfan12 <posfordfan1220>
Component: uiAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P5 (lowest) CC: issues, jimhbus, kschenk, shion, stefan.baltzer
Version: OOo 3.2.1Keywords: regression, usability
Target Milestone: 4.x   
Hardware: All   
OS: All   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: 4.1.0
Developer Difficulty: ---

Description posfan12 2011-01-29 10:37:05 UTC
The page zoom slider in the bottom right corner of the window interferes with
horizontal page scrolling. If you release the mouse after scrolling a page
horizontally, and the mouse happens to be hovering over the page zoom slider,
then the zoom slider is *also* activated.

This means that the page will suddenly zoom in or out (sometimes by a great
deal) for no apparent reason. Very annoying.
Comment 1 eric.savary 2011-01-29 11:58:24 UTC
@OS: the zoom slider should not react to the event sequence "mouse move" +
"mouse release" without having a mouse click before this sequence.

Example:
- click and hold mouse button on an empty area of the status bar
- drag over the zoom slider
-> the zoom slider handle will move with the mouse though the event sequence has
not been started (by a click) in the slider.
Comment 2 posfan12 2011-01-31 04:54:21 UTC
I think it's just a bad place to put the control regardless. Too close to the
scrollbars.
Comment 3 mroe 2014-08-24 06:59:25 UTC
Always reproducible with AOO 4.1.1.
Because the issue was introduced with the zoom slider it is a REGRESSION.

If one moves the scroll slider (or any sliders?) the mouse should glue at the slider so no other area will be touched releasing the mouse button.
Comment 4 mroe 2014-08-24 07:00:17 UTC
*** Issue 116958 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 5 mroe 2014-08-24 07:02:25 UTC
*** Issue 125497 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 6 Kay 2014-08-25 22:09:24 UTC
Related discussion in Issue 125497

https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=125497
Comment 7 Marcus 2017-05-20 10:45:37 UTC
Reset the assignee to the default "issues@openoffice.apache.org".