Issue 118422

Summary: cannot create tables within new database
Product: Base Reporter: veaw504
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: UNCONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Normal    
Priority: P3 CC: issues, r4zoli
Version: OOo 3.3   
Target Milestone: OOo 3.3   
Hardware: PC   
OS: Windows XP   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description veaw504 2011-08-22 11:36:58 UTC
the software tries to locate the datasource and I get the following message:
"Open Office requires a Java runtime environment (jre) to complete this task. the JRE is defective. Please select another version..." I tried doing this and it did not work. I can't imagine how any datasource would exist unless open office creates a default one for the new databsae.

Base is objecting to: jre-6u26-windows-i586.

The above is my current version of java which I can use to compile and run java programs and to which there have been no other objections. When I try to reinstall java, I am told the following: You have the recommended Java installed (Version 6 Update 26).

Regards
Comment 1 r4zoli 2011-08-22 17:18:38 UTC
You use odb file with built-in hsqldb or connected to external server?
You selected the mysql connector component, I presume you wors with myasql server, but for this no needs java only for wizards, and it not gives similar error.
Please clarify it.

Possible solution, reset user profile:
http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=74&t=12426&hilit=JRE+defective
Comment 2 veaw504 2011-08-24 11:32:30 UTC
sorry if i wasn't clear. i was simply trying to use Base in a Windows XP environment to create new tables within a new database and i got the message about the JRE. i am using the odb file with built-in hsqldb and am NOT connected to external server
Comment 3 Oliver-Rainer Wittmann 2012-06-13 12:32:18 UTC
getting rid of value "enhancement" for field "severity".
For enhancement the field "issue type" shall be used.
Comment 4 r4zoli 2012-09-09 06:29:28 UTC
The bug reproducible in AOO 3.4.1?

Change component to none.