Issue 122573

Summary: SVG: Transparency lost for area color gradient
Product: Draw Reporter: Rainer Bielefeld <rainerbielefeld_ooo_qa>
Component: save-exportAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Normal    
Priority: P3 CC: Armin.Le.Grand, issues, rb.henschel
Version: 3.4.1   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows 7   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
Test Kit none

Description Rainer Bielefeld 2013-06-23 15:45:51 UTC
Created attachment 80901 [details]
Test Kit

Steps how to reproduce with  "AOO 4.0.0-Dev – English UI / German locale [AOO400m2(Build:9701)  -  Rev. 1495357 Rev.1495357  2013-06-23]" on WIN7 Home Premium (64bit)", Common 4.0-dev User Profile:

1. Open Source.odg from attached Test kit
2. Menu 'File -> Export -> Filetype=SVG -> Filename=Target40dev.SVG'
3. Open Target40dev.SVG with IE or similar
   Bug: Shapes with Transparency gradient shown with color filling without any
        transparency

Additional info:
Works fine with LibO 3.4.5, broken in LibO 3.5.7
Already reproducible with AOO 3.4.0, I can't tell whether that started more early
In test Kit you additionally find my Export results from AOO and LibO
Comment 1 Armin Le Grand 2013-06-26 16:10:05 UTC
ALG: Yes, the SVG export is still based on metafiles, thus transparency gradients do not survive. May be fixable in current state, but tbetter would be to change SVG export to primitives. Grepping.
Comment 2 Marcus 2017-05-20 11:27:26 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".