Issue 124591

Summary: printing errors with "default" table border
Product: Writer Reporter: Kay <kschenk>
Component: printingAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Normal    
Priority: P3    
Version: 4.1.0-beta   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Linux, all   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
test document
none
print output of test doc none

Description Kay 2014-04-03 22:40:19 UTC
Created attachment 83077 [details]
test document

Attached find my sample document with two tables -- the first table I explicitly set the border and it prints correctly. The second table I did not set the border explicitly -- ti dispalys correctly but does not print correctly. PDFs of output also attached.

Not a show stopper for 4.1 release but very odd -- I'm fairly certain this did not happen in earlier versions.
Comment 1 Kay 2014-04-03 22:41:13 UTC
Created attachment 83078 [details]
print output of test doc
Comment 2 mroe 2014-04-04 07:42:18 UTC
I think this is not a really bug and not new.
The result depends on
- where the table is located in the document
- from graphics driver
- from printer driver
- from the resolution (dpi)

It is a problem with all thin lines.
(thin = in the near of the size of a pixel)
Imagine: What should be happen if the thickness of a line is exactly one pixel but because of its position it should be printed between two pixel lines?
Comment 3 Kay 2014-04-04 16:47:35 UTC
OK on the comment. I searched and didn't find an issue that seemed the same.

I will do more testing to try to discover underlying causes.