Issue 13026

Summary: import/export of connectors needs to be improved
Product: Writer Reporter: cde <cde>
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: ACCEPTED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: cmoulin, ecastro, issues, marc.galmard, mechtilde, oooqa, steve.b.wardell
Version: OOo 1.1 BetaKeywords: ms_interoperability, oooqa
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: All   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Issue Depends on:    
Issue Blocks: 67673    
Attachments:
Description Flags
MS word fragment with line drawing from Powerpoint...
none
bugdoc from issue 31561
none
compare views! none

Description cde 2003-04-04 09:03:53 UTC
I have a doc with a few line-drawings - bubbles, arrows and text.
When opened under openoffice, almost everything "worked" (looked
as good or better than word). However some connectors required
that I edit them and put them back in the *same place*...
The lines seem in fact to be infulenced by the text around them.
When I create a test file with only the drawing, it opens perfectly.
When I include the surrounding text, the some arrows take a short-cut ;)

Its very minor, but it could be indiciataive of something else...
Comment 1 cde 2003-04-04 09:05:32 UTC
Created attachment 5459 [details]
MS word fragment with line drawing from Powerpoint...
Comment 2 prgmgr 2003-07-03 01:13:57 UTC
Thank you for using and supporting OOo.

Verified 1.1 Beta 2.

Page 1, first diagram demonstrates the problem
Comment 3 h.ilter 2003-07-03 10:39:32 UTC
Reassigned to MRU
Comment 4 michael.ruess 2003-07-14 12:17:40 UTC
MRU->SJ: I am not an export of thoses "Connctors", because the Writer
does not have in UI for this. So my question is: Can the import of the
connectors be improved?
Comment 5 michael.ruess 2003-07-14 12:17:58 UTC
Re-targeted to 2.0.
Comment 6 sven.jacobi 2003-07-18 09:32:29 UTC
It won't be easy, but I hope that we will be able to improve the
import of connectors soon.
Comment 7 sven.jacobi 2003-07-18 09:33:20 UTC
changed title.
Comment 8 sven.jacobi 2003-09-16 10:59:46 UTC
*** Issue 14803 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 9 sven.jacobi 2004-01-26 10:28:07 UTC
*** Issue 10563 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 10 sven.jacobi 2004-06-16 21:55:05 UTC
changed issue type
Comment 11 christian.guenther 2004-07-14 09:17:57 UTC
*** Issue 31235 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 12 christian.guenther 2004-07-20 08:36:59 UTC
*** Issue 31561 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 13 christian.guenther 2004-07-27 11:49:37 UTC
Created attachment 16807 [details]
bugdoc from issue 31561
Comment 14 christian.guenther 2004-07-27 11:50:38 UTC
I attach the document from issue 31561 which is duplicate to this issue.
Comment 15 ooo 2004-07-29 11:11:15 UTC
KA: unfortunately, this not possible for SO8 anymore => set to OOo Later
Comment 16 christian.guenther 2004-08-24 10:09:30 UTC
Please have also a look to issue 31235.
It's duplicate to this one.
Comment 17 sven.jacobi 2005-02-09 09:47:19 UTC
*** Issue 42257 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 18 christian.guenther 2005-02-16 18:28:27 UTC
*** Issue 42837 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 19 wolframgarten 2005-02-17 09:19:06 UTC
*** Issue 42836 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 20 sven.jacobi 2005-05-25 13:18:51 UTC
*** Issue 30524 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 21 sven.jacobi 2005-05-25 13:24:06 UTC
*** Issue 47953 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 22 sven.jacobi 2005-05-25 13:28:03 UTC
sj: Changed the title, so that this issue is also addressing the export of
connectors. In general to fix this issue we need to load/save also path
characteristics of the connector.
Comment 23 sven.jacobi 2005-05-25 13:36:45 UTC
*** Issue 37618 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 24 sven.jacobi 2005-06-02 10:18:15 UTC
*** Issue 50215 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 25 christian.guenther 2005-12-15 14:09:35 UTC
*** Issue 58410 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 26 sven.jacobi 2006-01-12 13:48:15 UTC
*** Issue 60441 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 27 ecastro 2006-01-15 12:38:12 UTC
I think that the ammount of duplicates (and duplicates in the refering issues)
should indicate that end-userd do see this as a significant issue. It is quite
minor, but affecting a lot of people.
I am not suggesting that OOo should follow strictly the mechanism used by MSO to
render Bezier connectors. Simply his difference in the rendering should be
realized and indicated in Help and Documentation guides.
Comment 28 christian.guenther 2006-04-03 10:29:59 UTC
*** Issue 63919 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 29 sven.jacobi 2006-05-19 08:09:20 UTC
*** Issue 65552 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 30 christian.guenther 2006-07-24 08:47:43 UTC
*** Issue 67673 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 31 christian.guenther 2006-11-22 09:11:33 UTC
*** Issue 71820 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 32 Rainer Bielefeld 2007-01-06 08:38:37 UTC
I doubt that only WIN NT is affected, and I also doubt that LATER is an
adequate 	time schedule. Presentations ar an office application where
interoperability is very important, but currently the connector export causes
too many problems, so that it seems keen to risk to export an IMPRESS document
to the PP format and trust that it can be presented with PP.

Of course it is very very difficult to reach a perfect export, so that
everything looks identical to the .odp when you open an exported ppt with
POWERPOINT. But a realistic and reachable goal should be that OOo will show
exported .ppt documents without changes to the original .odp. Currently that is
not realized satisfactory as attached test.odp shows (please compare the
different views).
Comment 33 Rainer Bielefeld 2007-01-06 08:39:28 UTC
Created attachment 41946 [details]
compare views!
Comment 34 Rainer Bielefeld 2007-01-06 08:47:01 UTC
*** Issue 73196 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 35 Rainer Bielefeld 2007-01-06 08:56:24 UTC
'test.odp' has been created with "2.0.2  German version WIN XP:
[680m5(Build9011)]", I just saw that the export has been improved in "2.1.0 
German version WIN XP: [680m6(Build9095)]". It's still not really satisfactory,
but some stumbling blocks have been eleminated.
Comment 36 christian.guenther 2007-08-31 17:16:25 UTC
*** Issue 81162 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 37 christian.guenther 2007-10-18 12:42:43 UTC
*** Issue 82694 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 38 christian.guenther 2008-05-15 11:15:40 UTC
*** Issue 89499 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 39 Mechtilde 2008-05-15 14:21:42 UTC
issue 89499 contains a presentation which shows the problem with import
Comment 40 sven.jacobi 2008-08-21 10:34:12 UTC
*** Issue 91124 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 41 michael.ruess 2009-01-21 13:06:23 UTC
*** Issue 98307 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 42 rmottola 2009-01-21 13:27:30 UTC
Most comments here minimize this issue. It does not just affect power point 
documents, but it affects also drawings created inside Word.

Effectively, this bug (and a couple of others) lmit the usage of OOffice with 
word documents: You open a word docuemtn, add some text, save, you effectively 
destroyed the diagrams contained in the document.