Issue 13375

Summary: installing fonts while running Writer doesn't make them available before restart
Product: Writer Reporter: gemal <bugzilla>
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: ACCEPTED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P4 CC: issues, oooqa
Version: OOo 1.1 RC4Keywords: oooqa
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows 2000   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Issue Depends on: 26679    
Issue Blocks:    

Description gemal 2003-04-13 15:51:16 UTC
if you start Writer and the then install some fonts the fonts aren't available
in Writer before you shut down Writer and start it again. This is not true for
other word processors.

oo644m7
Comment 1 prgmgr 2003-07-03 15:46:19 UTC
Henrik, thank you for using and supporting OOo.

Does this problem still exist in 1.1 Beta 2?
Comment 2 gemal 2003-07-03 15:57:22 UTC
yes. problem is still there in 644m11

to reproduce:
start writer
install font from windows control panel
try to select newly installed font from within writer
it's not there

if you do the same thing in Word, the font is there the minut you
install it.
Comment 3 jack.warchold 2003-09-23 17:35:05 UTC
reassigned to jw
Comment 4 utomo99 2003-09-24 08:10:05 UTC
I think it is normal behaviour. not a defect 

You normally need to close the application which will using that
application/font. 

Comment 5 utomo99 2003-09-24 08:12:56 UTC
closed
Comment 6 gemal 2003-09-24 08:18:01 UTC
In Microsoft Office it works! It's normal behaviour on all Windows
programs not to restart.
Tested with MS Office and Paint Shop Pro at you dont need to restart
these. The fonts are just suddenly there
Comment 7 jack.warchold 2003-09-25 15:39:22 UTC
utomo i think he ist right, but this will be more a feature than a 
bug.
i commit this with OOo1.1RC5 and reassign it to bh 

changed issuetype to enhancement
changed prio to P4 
changed version to OOo1.1RC4
Comment 8 Joost Andrae 2004-02-25 19:43:45 UTC
JA->PL: please have a look at this issue
Comment 9 philipp.lohmann 2004-02-26 08:21:19 UTC
pl->ssa: your code, AFAIK we have a VCL message for that case (although we don't
feed it on Unix either).
Comment 10 stephan_schaefer 2004-02-26 08:39:50 UTC
ssa->hdu: I guess you knew this already....
Comment 11 hdu@apache.org 2004-02-26 13:43:04 UTC
.
Comment 12 Martin Hollmichel 2004-05-28 14:55:01 UTC
according to the announcement on releases
(http://www.openoffice.org/servlets/ReadMsg?list=releases&msgNo=7503) this issue
will be re-targeted to OOo Later.
Comment 13 michael.ruess 2007-07-30 10:17:56 UTC
*** Issue 80151 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 14 Marcus 2017-05-20 11:24:46 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".
Comment 15 Marcus 2017-05-20 11:26:08 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".