Issue 15533

Summary: Method of selecting should not determines what is deleted (table/column/row)
Product: Writer Reporter: rabauke <sven.burmeister>
Component: editingAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues
Version: OOo 1.1 Beta2Keywords: rfe_eval_ok, usability
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: All   
Issue Type: FEATURE Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description rabauke 2003-06-11 20:59:35 UTC
Select table and deleting selection:
At the moment CTRL-A selects all the content, or one has to place the cursor in
the line above the table and drag into the first row, which selects the whole table.

First thing that I think is wrong, is that the way you select determines what
pressing the DEL key results in, i.e. CTRL-A sets it to delete only the content
and dragging sets it to delete the table. The latter even is only a workaround,
as it does not delete the table but a line plus a table.

Suggestion: First, selecting a table always selects everything, content plus
structure. This can be done by CTRl+A or clicking at a corner of the table
(issue 15532). Second, different keys for different types of deleting, e.g. DEL
for deleting content of selected table and BACKSPACE for deleting structure plus
content. There could maybe be a menu entry when right clicking: Delete content
DEL; Delete BACKSPACE.

This issue depends on issue 15532.
Comment 1 eric.savary 2003-06-12 13:47:10 UTC
NEW
Comment 2 eric.savary 2003-06-12 13:47:45 UTC
Reassigned to BH
Comment 3 bettina.haberer 2004-01-23 11:00:00 UTC
Summary: Suggestion: First, selecting a table always selects everything, content
plus structure. This can be done by CTRl+A or clicking at a corner of the table
(issue 15532). Second, different keys for different types of deleting, e.g. DEL
for deleting content of selected table and BACKSPACE for deleting structure plus
content. There could maybe be a menu entry when right clicking: Delete content
DEL; Delete BACKSPACE.
This issue is considered for OO.o later.
Comment 4 sgautier.ooo 2004-09-14 11:10:26 UTC
reassigning & adding keywords according to new RFE process - sophie
Comment 5 ace_dent 2008-05-16 00:38:15 UTC
OpenOffice.org Issue Tracker - Feedback Request.

The Issue you raised is currently assigned to 'Requirements' pending review, but
has not been updated within the last 3 years. Please consider re-testing with
one of the latest versions of OOo, as the problem(s) may have already been
addressed. Either use the recent stable version:
http://download.openoffice.org/index.html
or consider trying the new OOo 3 BETA (still in testing):
http://download.openoffice.org/3.0beta/
 
Please report back the outcome so this Issue may be Closed or Progressed as
necessary - otherwise it may be Resolved as Invalid in the future. You may also
wish to search for (and note) any duplicates of this Issue that may have
advanced further by checking the Issue Tracker:
http://www.openoffice.org/issues/query.cgi
 
Many thanks,
Andrew
 
Cleaning-up and Closing old Issues as part of:
~ The Grand Bug Squash, pre v3 ~
http://marketing.openoffice.org/3.0/announcementbeta.html