Issue 18863

Summary: Application is freezing when inserting grafics via scan input source
Product: Writer Reporter: Unknown <non-migrated>
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: ACCEPTED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues
Version: OOo 1.1Keywords: oooqa
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Linux, all   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description Unknown 2003-08-31 19:16:37 UTC
I'm using SuSE 8.1 with a UMAX S-6EG. Other scanner applications like xsane,
gimp etc work fine. When trying to insert grafics in OO1.1.0 RC3 I can setup the
scanner and even do a preview but when trying to scan the image the whole
application GUI is freezed and can only be killed with xkill. After doing this
OO cannot be started again unless rebooting the whole PC. 

Helmrich
Comment 1 jack.warchold 2003-09-11 13:10:27 UTC
please try this with the latest release of the office
reassigend to jw
Comment 2 alex.thurgood 2003-09-12 15:08:32 UTC
Jack,

Does this mean that it is fixed in RC4 ? I think not. I've seen at
least  two other reports of the same behaviour in RC4 Linux, I have it
in RC1 Linux, and all with various scanners, not just HP. There are at
least 10 different issues that have been opened on this and none of
them appear to have been addressed.

I'm confirming and setting oooqa tag. 

Alex
Comment 3 jack.warchold 2003-09-15 12:31:42 UTC
Hi alex, we are working on it now.

i hope to reproduce this error here and find out what happend.

set target to OOo2.0
Comment 4 jack.warchold 2003-09-15 16:23:28 UTC
so, now i can reproduce this issue under certain circumstances.
it doe's not allways occur on my system, just after starting the pc 
with a power on. but then the office consumes lot of system memory and 
cpu time and has not function anymore, after closing the prozess i 
could not reopen the application, if i restart the system i could scan 
here, it tooks a lot time to see the scan in office after the scan 
finished (nearly 10 minutes with 1200dpi and 7 minutes with 600 dpi) 
but i had no crash. 
i will do further testing and try it on different systems. 
my scanner is a scasi scaner conected to an adaptec 2940U adapter.

what i need to know are your scaner connections 
(scsi/usb/paralell) to see if this is just a problem with scsi 
connected scaner and/or a single adapter type.
Comment 5 jack.warchold 2003-09-15 16:24:39 UTC
*** Issue 19470 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 6 jack.warchold 2003-09-15 16:27:00 UTC
*** Issue 19178 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 7 jack.warchold 2003-09-16 18:08:27 UTC
*** Issue 12126 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 8 Unknown 2003-09-16 19:53:15 UTC
Hello,  
my scanner (UMAX S-6E) is connected via scsi: 
ncr53c810a-0-<3,*>: FAST-10 SCSI 10.0 MB/s (100 ns, offset 8) 
 
Regards,  
Helmrich 
Comment 9 jack.warchold 2003-09-22 15:29:46 UTC
*** Issue 11231 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 10 jack.warchold 2003-09-22 17:20:54 UTC
*** Issue 8575 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 11 alex.thurgood 2003-10-10 15:47:33 UTC
Mine is a HP G85 Officejet, connected over a parallel port under Linux
Mandrake 9.1. It uses the ptal module developed by HP and included in
the Linux distribution.



Alex
Comment 12 jack.warchold 2003-10-30 11:24:11 UTC
after testing scanning with some different scanners, we got a 
reproduceable behaviour.
the time from scanning to the moment office shows the graphic can be 
between 10 and 20 minutes, in this time OOo does not react and 
consumes a lot of memory (up to 500mb) and cpu time (50% to 96%).

we could reproduce this behaviour with usb and scsi scanners. with 
scan resolutions from 300 to 1200 dpi. and colour scanning.

other applications on the same system scanning work quickly and less 
memory and cpu consuming.

sometimes not very often and not clearly reproduceable, we got the 
described behaviour, that the whole system looked and the pc had to be 
resetted. 

a statusbar showing the scanprocess is missing too.

changed version to OOo 1.1
reassigend to pl


Comment 13 jack.warchold 2003-12-22 10:47:57 UTC
*** Issue 23318 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 14 jfil 2003-12-22 13:56:25 UTC
Mine is HP PSC 1200 (multi scanner, printer...) connected to usb and this only 
happen with writer (with oo draw it works fine), as u can see here:

http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=23318

(closed, duplicated of this)
Comment 15 mci 2004-02-12 11:00:39 UTC
*** Issue 22837 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 16 philipp.lohmann 2004-04-28 13:52:51 UTC
Started
Comment 17 christof.pintaske 2004-06-17 17:54:11 UTC
 cp: retargeted to Office-Later due to limited ressources
Comment 18 randomthot 2004-10-29 03:47:01 UTC
This is by no means a Linux-only problem. I can't scan into Writer or Draw,
either. I am running WinXP Home on a 1.5 GHz P4, 256 MB ram. Scanner is and
older Acer 620U (usb). Scan -> Select Source simply does nothing. Scan ->
Request brings up the Mirascan UI. It indicates that it is going to send the
output to OOo. I can do the preview, but the Mirascan UI locks up when I hit
"scan". I have to kill it with the Task Manager. This also takes down OOo.

This happens with 1.1.3 and also with m56. m56 also exhibits a race condition
when I kill the scanner UI with TM, consuming 100% of CPU until I finally kill
it with TM as well.
Comment 19 Rob Weir 2013-07-30 02:19:59 UTC
Reset assignee on issues not touched by assignee in more than 2000 days.