Issue 19159

Summary: Save in Word 97 Format Changes Spacing & Garbles Quotation Marks
Product: gsl Reporter: bwcarver <brianwc>
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: ACCEPTED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P4 CC: issues, tamblyne
Version: OOo 1.1 RC3Keywords: ms_interoperability, oooqa
Target Milestone: AOO PleaseHelp   
Hardware: PC   
OS: Linux, all   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
The garbled document: Fine in OO. View in Word to see problems.
none
native .sxw example none

Description bwcarver 2003-09-06 14:14:26 UTC
I created a document in OO 1.1RC3 on Debian, saved as Word 97 format, and when
viewed in Word 97 on Win 98SE the quotation marks are all displayed as little
black blobs and the formatting of the third page was lost. The third (and final)
page's spacing switched from double to single spacing and the paragraph
indentation was lost. I used Courier 12 and had a footer that included page #
and page count. If I could figure out how to attach the doc to this bug, I would
just show you. Otherwise, I'll e-mail you the file in question if you ask for
it. (This problem was only discovered after the file was shared with a
supervisor, so this is embarrasing!)
Comment 1 bwcarver 2003-09-06 14:16:12 UTC
Created attachment 9051 [details]
The garbled document: Fine in OO. View in Word to see problems.
Comment 2 jack.warchold 2003-09-08 18:30:06 UTC
jw: reassigned to mru

can you please take a look at this issue?
Comment 3 utomo99 2003-09-11 10:54:19 UTC
I can reproduce it at OO 1.1 Rc4 is OK, but at MS Office XP on Win Xp
it is strange become black blobs

The problem is 
“ in couries is displayed as black blobs. 

And I did find the spacing problem too. 

Comment 4 tamblyne 2003-09-14 18:54:13 UTC
Confirmed 1.1rc4

Tam

Comment 5 michael.ruess 2003-09-23 12:05:56 UTC
Problem regarding wrong line spacing at the end of the doc will be
fixed in OO 2.0 (checked with internel pre-Alpha build).
Comment 6 michael.ruess 2003-09-23 12:06:50 UTC
MRU->CMC: when I open the attached file with OO on Win XP, the custom
quotes are al replaced by a wrong symbol.
Comment 7 caolanm 2003-09-24 11:16:28 UTC
Created attachment 9626 [details]
native .sxw example
Comment 8 caolanm 2003-09-24 11:22:02 UTC
Not a filter problem, the font "Courier" does't have the correct quote
characters. While I have "Courier" installed on my machine, under the
same circumstance word substitutes "Courier New" for "Courier". So
this is something for our vcl font substitution people to look at.
Comment 9 michael.ruess 2003-09-25 11:42:21 UTC
MRU->US: Is there already an isse regarding font substitution for
these fonts?
Comment 10 ulf.stroehler 2004-07-20 17:14:50 UTC
Hmm, seems that we still fail to do a suitable GlyphFallback for smart quotes
with Courier in src680_m47.8795 on win32 systems.

Anyway I consider this to be a minor issue, unless we don't get massive votes
for this issue.
us->hdu: you know what I mean: "won't fix" as there is surely "bigger fish to
catch".
Comment 11 ulf.stroehler 2004-07-26 18:11:33 UTC
Lowering prio and target.
Comment 12 hdu@apache.org 2004-10-22 14:38:07 UTC
Yes, for those friggin bitmap fonts we do not calculate their complete unicode
coverage, so glyph fallback is never triggered when they are involved...
Comment 13 Marcus 2017-05-20 11:29:22 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".