Issue 21263

Summary: winword characters before footnote anchor
Product: Writer Reporter: Unknown <non-migrated>
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: ACCEPTED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P5 (lowest) CC: issues
Version: OOo 1.1   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows 2000   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
RTF sample none

Description Unknown 2003-10-15 16:10:35 UTC
WinWord characters inserted before footnote anchor appare after when document 
is imported in OOo.

For Example in WinWord I have this footnote sample 

(1) Some FootNote text

where "(" is manualy inserted before the automatic note number "1" and
") Some FootNote text" may be interpreted as a footnote text, at large.

OOo render it so:

1   () Some FootNote text

and there is no way to insert something before the automatic note number.
Comment 1 Unknown 2003-10-15 16:12:19 UTC
Created attachment 10342 [details]
RTF sample
Comment 2 mci 2003-10-15 18:01:31 UTC
reassigned to mru
Comment 3 michael.ruess 2003-10-16 15:18:02 UTC
MRU->AMA: perhaps something for successor of 2.0... In WW you have the
possibility to enter a character manually in front of the number in
the footnote text (and that for every footnote individually).
Comment 4 andreas.martens 2003-10-30 17:18:48 UTC
Yes, I see. You may input not only one character, you may insert
several lines before the footnote number and you're able to copy or
delete it!?
Our concept is like a paragraph numbering, Word's concept is like a
field which is initially at the first position of the footnote.
So we need a similiar field type in OpenOffice Later.
Comment 5 eric.savary 2008-06-18 12:55:29 UTC
Compare with issue 90838.
We should also think about an "after" text in order to generate () []... around
the anchor. 
Comment 6 eric.savary 2008-06-18 12:57:13 UTC
Sorry! compare with issue 90842!
Comment 7 eric.savary 2008-06-18 12:58:00 UTC
*** Issue 90842 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 8 mathieu_bonnet 2008-06-19 15:36:02 UTC
As rgb said on issue 90842, the problem is different.

The summary of this issue is misleading. It should be changed from «winword
characters before footnote anchor» to something like «Footnote mark prefix is
inserted after the mark when importing WinWord documents».

The problem as described in the original description, and in attachment 10342 [details],
concerns the footnote mark, in the footnote area. This is a purely import
problem, as OOo permits to define characters, before and after the footnote mark
(well, maybe it didn't, back in 2003).

issue 90842 really concerns the footnote anchor, in the text area. OOo does not
yet permit to define characters, before and after it, which is the subject of
the issue.

I'm reopening issue 90842.