Issue 21530

Summary: Before & After Paragraph indentation cause improper text formatting
Product: Impress Reporter: briandek <briam_ramos>
Component: uiAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: UNCONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P4 CC: ana.molina, issues, Karousha
Version: OOo 1.1   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows XP   
Issue Type: FEATURE Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
Screen shot after increase indentation none

Description briandek 2003-10-22 04:16:52 UTC
Having created a new document in the presentation component of OpenOffice, 
insert a slide with some text (e.g. 1234567890). Highlight text and go to 
Format->Paragraph. Since the default width of the page is 11.02". Force the 
fields to overlap between the before text and after text indentation by 
inserting values e.g.10.00" in both fields. Text is wrongly formatted.

This should not happen given that text will not be formatted appropriately. 
This defect can be also reproduced using bigger values. If we proceed you will 
notice that you are able to enter a bigger indentation value compared to the 
default page width. For example before text indent = 20.00" while the page 
width is only 11.02". This should not be happen as well.
Comment 1 wolframgarten 2003-10-22 07:35:52 UTC
Reassigned to Christian.
Comment 2 christian.guenther 2003-10-27 13:02:31 UTC
I can't reproduce the first Part of the issue. Corresponding to the
values of before/After Text the format of the text is ok.

The second part of this issue is a feature. 
- We should check if the inserted values in Before/After Text are
possible.

I send this issue to you because in my mind is the second part of the
issue a feature and not a bug.
Comment 3 briandek 2003-10-27 16:24:43 UTC
I did some follow-up testing and found an issue related to this 
situation. Here are the steps that I took to reproduce this 
situation and expose the issue:

1. Create a New Empty Presentation

2. Within the Modify Slide option Screen, chose to use the "Title 
Slide" auto layout. Press Ok.

3. There are two possible fields to enter text: "Click to add 
title", and "Click to add text". We proceed to enter 0123456789 in 
both fields.

You will notice that you are able to click outside each field and 
return to them normally.

4. Click the "Click to add Title" field, and highlight(select) the 
text. Go to  Format->Paragraph and insert value 10.00" in both after 
indent and before indent fields. Press ok.

The text isn't formatted appropiately and dissapears. If you click 
outside the field which at the moment is visible, you will notice 
that when you try and return to it you will not be able to because 
it seems the field has dissapeared as well. I tried clicking on the 
space the field used to be was unable to find it. 

If you try "selecting" a much larger area where the field was in you 
will be able to find the field. If you return the after/before 
indent values of this field to 0.00" you will once again be able to 
see the text 0123456789 in the center of the field.

5. Click the "Click to add text" field. Highlight text within, go to 
Format->Paragraph and insert value 10.00" in both after indent and 
before indent fields.

The same issue is present in this field. 
Comment 4 ace_dent 2008-05-16 02:09:25 UTC
OpenOffice.org Issue Tracker - Feedback Request.

The Issue you raised is currently 'Unconfirmed' pending review, but has not been
updated within the last 3 years. Please consider re-testing with one of the
latest versions of OOo, as the problem(s) may have already been addressed.
Either use the recent stable version: http://download.openoffice.org/index.html
or consider trying the new OOo 3 BETA (still in testing):
http://download.openoffice.org/3.0beta/
 
Please report back the outcome so this Issue may be Closed or Progressed as
necessary - otherwise it may be Resolved as Invalid in the future. You may also
wish to search for (and note) any duplicates of this Issue that may have
advanced further by checking the Issue Tracker:
http://www.openoffice.org/issues/query.cgi
 
Many thanks,
Andrew
 
Cleaning-up and Closing old Issues as part of:
~ The Grand Bug Squash, pre v3 ~
http://marketing.openoffice.org/3.0/announcementbeta.html
Comment 5 almohamedh 2008-09-11 08:37:46 UTC
Created attachment 56409 [details]
Screen shot after increase indentation
Comment 6 almohamedh 2008-09-11 08:40:10 UTC
I can confirm this still exists with OpenOffice V.2.4.1

Test1

This is the Steps to reproduce:

1.Run the Impress
2.Create new presentation
3.In your right side under “Tasks” choose “Layout” you have many slide to choose 
from click on “Title Slide”
4.There are two possible fields to enter text: "Click to add title", and enter 
0123456789 "Click to add text". And enter 0123456789.
5.Click on the “click to add Title” and High light(select) the text  then go to
 Format ->Paragraph it will open new window set the value of “Before text”  to  
10.00” and also” After text “ to 10.00” then click “Ok”
6.The text isn't formatted appropriately. The text will move to the end of the 
right side and the text will formatted vertically letter by letter (see the 
attachment)


Test2

1.Run the Impress
2.Create empty presentation
3.Add text box to the presentation by clicking the Letter ”T” which is located 
in the bottom bar,  then enter any text for example “Hello” 
4.High light (select) the text  “Hello” then go to
 Format ->Paragraph  it will open new window set the value of “Before text”  to  
10.00” and also” After text “ to 10.00” then click “Ok”
5.The text is disappeared or might be way off the right side of the page
6.Click on  Edit -> Select All
7.Click on Format ->Paragraph  it will open new window set the value of “Before 
text”  to  0.00” and also” After text “ to 0.00” then click “Ok”
8.The text will appear


------------------
My System Information
------------------
   Operating System: Windows Vista™ Business (6.0, Build 6001) Service Pack 1
   Processor: Intel(R) Core(TM) Duo CPU      T2350  @ 1.86GHz (2 CPUs), ~1.9GHz
   Memory: 1014MB RAM
          


Comment 7 bettina.haberer 2010-05-21 15:07:56 UTC
To grep the issues easier via "requirements" I put the issues currently lying on
my owner to the owner "requirements". 
Comment 8 Karousha Fennimore 2013-11-10 04:08:08 UTC
Still finding this occurrence in formatting 10 years later. I conducted the same tests that user almohamedh did and found the same results.
Comment 9 Karousha Fennimore 2013-11-10 04:14:20 UTC
(In reply to Karousha Fennimore from comment #8)
> Still finding this occurrence in formatting 10 years later. I conducted the
> same tests that user almohamedh did and found the same results.

My System Information:

   Operating System: Windows 8 64bit
   Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2365M CPU @ 1.40GHz
   Memory: 4.0GB RAM
Comment 10 Ana Molina Paz 2019-11-14 06:02:57 UTC
Ana Molina
Version: Apache OpenOffice 4.1.7
OS: Windows 10 Enterprise 64-bit environment.

This bug was successfully reproduced

Steps:

1. Open OpenOffice
2. Create a new presentation
3. In your right side under “Tasks” choose “Layout” you have many slides to choose from click on “Title Slide”
4. There are two possible fields to enter text: "Click to add title", and enter 
0123456789 "Click to add text". And enter 0123456789.
5. Click on the “click to add Title” and High light(select) the text  then go to Format ->Paragraph it will open new window set the value of “Before text”  to  10.00” and also” After text “ to 10.00” then click “Ok”

Actual Result:
The text isn't formatted appropriately. The text will move to the end of the 
right side and the text will format vertically letter by letter