Issue 33882

Summary: better title defaults for xy plots
Product: General Reporter: scls19fr <s.celles>
Component: chartAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P4 CC: issues, tony.galmiche.ooo
Version: 3.3.0 or older (OOo)Keywords: rfe_eval_ok, usability
Target Milestone: ---   
Hardware: All   
OS: All   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description scls19fr 2004-09-06 15:47:02 UTC
Hello,

I write you because when I make a plot using 2 columns
X Y
0 1
1 2
2 3

I select data (from X to 3)
Then I go to Insert/Diagram
Select First lign as label > Diag XY > > Title of graph
Title of X-axis is set to X (that's Ok)
But
Title of Y-axis is not set to Y but to "Title of axis Y"
Same with Z for a 3 columns data

Thanks
Comment 1 frank 2004-09-07 06:47:46 UTC
Sorry,

wrong component. I've changed it.

Frank
Comment 2 kla 2004-09-17 12:36:19 UTC
Hi bettina,
one for you.
tk
Comment 3 bettina.haberer 2004-11-29 18:22:48 UTC
Reassigned to Ingrid.
Comment 4 IngridvdM 2005-04-29 13:18:42 UTC
Yes, when creating a xy plot with one series only the offered default settings
in the wizard could be better than they are now.
Provided labels are given for x and y values I could imagine having the
following new defaults:
-- x-label as x-axis title as it is now
-- y-label as y-axis title
-- no main title
-- no legend

--> scls19fr: What would you expect to have for defaults if you create a xy plot
with more than one single series?
Comment 5 scls19fr 2005-04-29 16:41:51 UTC
Yes that's difficult for an XY plot with more than one serie

X Y Z
0 1 1.5
1 2 2.5
2 3 3.5

When XY-plotting Y=f1(X) and Z=f2(X) the title should be

x-title : X
y-title : Y ; Z

user can change it if he doesn't like it but it is IMHO better than "Title of
axis Y"

Regards
Comment 6 IngridvdM 2008-07-22 14:22:22 UTC
reset to new