Issue 46028

Summary: Default file format preferences layout is unclear
Product: General Reporter: jnoreiko <jnoreiko>
Component: uiAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Normal    
Priority: P3 CC: elish, issues
Version: OOo 2.0 Beta   
Target Milestone: ---   
Hardware: All   
OS: All   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: 4.1.0-dev
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
Current file format prefs -- this is confusing.
none
Suggestion for UI none

Description jnoreiko 2005-03-25 20:42:37 UTC
Within the program options, the layout of the default file format settins is
confusing.

If I understand correctly, this is meant to allow a choice of file format for
each type of document. However, the use of two side-by-side drop-down boxes is
not clear: at first glance it appears the purpose of this is to create a single
link between two different lists, instead of selecting an item in the second
(dynamic) list for each item in the first.

Too much is being crammed into too few controls. I suggest devoting an entire
pane to this family of setting. This would be called 'File formats' and be
listed after 'General' in the 'Load/Save' group. See attachments for suggested
interface design.
Comment 1 jnoreiko 2005-03-25 20:43:51 UTC
Created attachment 24278 [details]
Current file format prefs -- this is confusing.
Comment 2 jnoreiko 2005-03-25 20:44:56 UTC
Created attachment 24279 [details]
Suggestion for UI
Comment 3 eric.savary 2005-03-29 00:24:02 UTC
Reassigned
Comment 4 mci 2005-03-29 07:16:41 UTC
Hi jnoreiko,
thanks for using and supporting OpenOffice.org...

I think this is a nice idea but would require another "page" in Tools -> Options...

Since this works as designed I change the issue type to "Enahncement" and
reassign it to the approprate owner.
Comment 5 mci 2005-03-29 07:17:48 UTC
sorry, I forgot to change the issue type to  "Enhancement"
Comment 6 ace_dent 2008-05-16 00:23:25 UTC
OpenOffice.org Issue Tracker - Feedback Request.

The Issue you raised is currently assigned to 'Requirements' pending review, but
has not been updated within the last 3 years. Please consider re-testing with
one of the latest versions of OOo, as the problem(s) may have already been
addressed. Either use the recent stable version:
http://download.openoffice.org/index.html
or consider trying the new OOo 3 BETA (still in testing):
http://download.openoffice.org/3.0beta/
 
Please report back the outcome so this Issue may be Closed or Progressed as
necessary - otherwise it may be Resolved as Invalid in the future. You may also
wish to search for (and note) any duplicates of this Issue that may have
advanced further by checking the Issue Tracker:
http://www.openoffice.org/issues/query.cgi
 
Many thanks,
Andrew
 
Cleaning-up and Closing old Issues as part of:
~ The Grand Bug Squash, pre v3 ~
http://marketing.openoffice.org/3.0/announcementbeta.html
Comment 7 Edwin Sharp 2014-02-26 15:54:12 UTC
Confirmed with
AOO410m1(Build:9750)  -  Rev. 1571426
2014-02-25_04:10:58 - Rev. 1571555
Debian