Issue 49980

Summary: Autosense fax4cups devices and configure automatically
Product: Writer Reporter: bjohnsonoo <bjohnson>
Component: printingAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: caolanm, issues, philipp.lohmann
Version: OOo 2.0   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Linux, all   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description bjohnsonoo 2005-05-28 03:28:27 UTC
Could you please coordinate as necessary with the fax4cups developers so that
openoffice could tell when a printer is using the fax4cups drivers and
automatically configure it as a fax device with a command like
lpr -P nameofprinter -o "phone=(PHONE)" (TMP)

This would create a system that would allow openoffice on a *nix based
workstations to automatically use the faxdevices on the LAN without any per
workstation configuration via spadmin (a significant benefit to LAN deployments)

Additionally, fax4cups provides a fax spooler tracking gui for the LAN users via
the CUPS web gui.

This would also allow automatic availability of faxdevices configured in CUPS
through VPN links

Perhaps a flag in the fax4cups driver files or the ppd files would allow
openoffice to determine if the CUPS printer is a faxdevice
Comment 1 lohmaier 2005-05-29 21:14:37 UTC
*** Issue 49920 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 2 michael.ruess 2005-05-30 08:17:05 UTC
Reassigned to JA.
Comment 3 Joost Andrae 2005-05-30 08:56:51 UTC
JA->PL: please take a look at this if there's something to do from our side
Comment 4 bjohnsonoo 2005-05-30 19:03:50 UTC
I can tell that the dialog box labelled "Druckerverwaltung" is the spadmin
program.  I notice that the CUPS printers do not show up in your version.  They
do  show in the Fedora 1.1.3 version that I have.  Aren't they supposed to?


The dialog box labelled "Drucken" is the print dialog from OpenOffice?

So it is Fedora that enabled the listing of CUPS printers in spadmin and vanilla
Openoffice is not able to do that?

Is there a config file anywhere for spadmin?

Comment 5 bjohnsonoo 2005-05-30 19:21:49 UTC
Sorry, my last post was for issue 49920, not this one
Comment 6 philipp.lohmann 2005-05-31 09:50:03 UTC
*** Issue 49920 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 7 philipp.lohmann 2005-05-31 09:51:23 UTC
set target, version and owner
Comment 8 philipp.lohmann 2005-05-31 09:51:44 UTC
confirm
Comment 9 Rob Weir 2013-07-30 02:21:01 UTC
Reset assignee on issues not touched by assignee in more than 2000 days.