Issue 50177

Summary: Inherit cell format and formula when adding new rows to a text table
Product: Writer Reporter: frispete <hpj>
Component: editingAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues
Version: OOo 2.0   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Unix, all   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description frispete 2005-06-01 13:32:03 UTC
Hi,  
  
when writing some invoices with OOo writer, I use a template with a   
predefined table. Unfortunately, when adding rows, OOo use some default   
format. In my perfect world, OOo would inherit the format and formula  
from the row above the inserted one. I've provided a demonstating document 
here: ftp://urpla.net/taxtable.odt.  
  
I know, that I'm able to preformat a template with a certain number of   
items, and delete unneeded lines, but that's not flexible and a bit   
of a hassle, especially, since OOo (1.9.104) forgets the alignment on  
editing the currency formatted Item prize field. Just try my document.  
  
OTOH, if the rows are not enough, one has to go though a lot of steps:  
 - add line  
 - enter count, desc, item prize  
 - set item prize and prize alignment  
 - set item prize and prize format  
 - add count * item prize formula  
 - correct sum formula                    
  
While the first two steps are obvious, the rest isn't IMHO, and is even  
harder to teach to somebody less involved.. 
 
The idea is to provide one item row in the invoice template. Adding rows  
inherits the formula (with adjusted field references), number format, and 
alignment. BTW: alignment: it looks like the vertical alignment isn't 
predictable either.. 
 
A query on the users ML doesn't gave satisfying answers on this topic.   
Thus I ask the developers: is the intended behavior reasonable, or is this  
just a stupid user idea?
Comment 1 michael.ruess 2005-06-01 15:32:43 UTC
Reassigned to requirements.
Comment 2 ace_dent 2008-05-16 00:54:45 UTC
OpenOffice.org Issue Tracker - Feedback Request.

The Issue you raised is currently assigned to 'Requirements' pending review, but
has not been updated within the last 3 years. Please consider re-testing with
one of the latest versions of OOo, as the problem(s) may have already been
addressed. Either use the recent stable version:
http://download.openoffice.org/index.html
or consider trying the new OOo 3 BETA (still in testing):
http://download.openoffice.org/3.0beta/
 
Please report back the outcome so this Issue may be Closed or Progressed as
necessary - otherwise it may be Resolved as Invalid in the future. You may also
wish to search for (and note) any duplicates of this Issue that may have
advanced further by checking the Issue Tracker:
http://www.openoffice.org/issues/query.cgi
 
Many thanks,
Andrew
 
Cleaning-up and Closing old Issues as part of:
~ The Grand Bug Squash, pre v3 ~
http://marketing.openoffice.org/3.0/announcementbeta.html