Issue 50269

Summary: "Number of words" : Number of displayed words (word count) required
Product: Writer Reporter: umr5174 <solages>
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P4 CC: frank.meies, issues
Version: 680m104   
Target Milestone: ---   
Hardware: All   
OS: All   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
4 displayed words, 3 words counted none

Description umr5174 2005-06-03 09:38:31 UTC
Words in page style footers are counted as whole document words, available in
File: Properties: statistics,
and in
Tools: word count,
even if this page style is not used. Cf. issue 50056 .
SBA wrote: <<I don't regard this a defect.

<<One may even consider this a feature, giving the Information: "You forgot to
remove data from the document" or "You wasted time to write words that are not
visible in the document".>>

At the opposite, if you use the same page style in several pages (which is the
raison d'ĂȘtre of page styles), the number of footer words is counted only once.

Now, in many situations, the user is interessed in the number of DISPLAYED words
of his document. Specially, publishers, teachers, academic rules and research
organisations often limit the number of words. Hidden words don't matter.
Repeated words are to be counted multiple times.

So I suggest a count of displayed word would be added in document properties.
Comment 1 umr5174 2005-06-03 09:48:04 UTC
Cross-referenced words (Insert: Cross-reference: References= bookmarks,
Format=Reference) are not counted either, though displayed. They should be
included in the number of displayed words.
Comment 2 umr5174 2005-06-03 09:49:28 UTC
Created attachment 26847 [details]
4 displayed words, 3 words counted
Comment 3 stefan.baltzer 2005-06-09 19:15:27 UTC
SBA: I confirm this enhancement request. 
Put FME on c/c (because enhancing the word count feature already was in
discussion and the given hints should be regarded in that context, too)
Reassigned to requirements.
Comment 4 ace_dent 2008-05-16 00:54:09 UTC
OpenOffice.org Issue Tracker - Feedback Request.

The Issue you raised is currently assigned to 'Requirements' pending review, but
has not been updated within the last 3 years. Please consider re-testing with
one of the latest versions of OOo, as the problem(s) may have already been
addressed. Either use the recent stable version:
http://download.openoffice.org/index.html
or consider trying the new OOo 3 BETA (still in testing):
http://download.openoffice.org/3.0beta/
 
Please report back the outcome so this Issue may be Closed or Progressed as
necessary - otherwise it may be Resolved as Invalid in the future. You may also
wish to search for (and note) any duplicates of this Issue that may have
advanced further by checking the Issue Tracker:
http://www.openoffice.org/issues/query.cgi
 
Many thanks,
Andrew
 
Cleaning-up and Closing old Issues as part of:
~ The Grand Bug Squash, pre v3 ~
http://marketing.openoffice.org/3.0/announcementbeta.html