Issue 5416

Summary: remove highlight
Product: Writer Reporter: Unknown <non-migrated>
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P5 (lowest) CC: issues, stp, ysu
Version: OOo 1.0.0   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Other OS   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description Unknown 2002-05-30 19:04:36 UTC
highlighting a highlight should remove the highlight; current system to remove 
highlight cumbersome
Comment 1 stefan.baltzer 2002-07-15 18:35:17 UTC
Reassigned to Christian.
Comment 2 christian.jansen 2003-03-24 08:04:12 UTC
Reassiged to Bettina.
Comment 3 stp 2005-10-02 07:03:28 UTC
*** Issue 50305 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 4 julianna 2006-04-19 23:53:39 UTC
Can we merge this with issue 19603?
Comment 5 Oliver Specht 2006-04-20 07:26:00 UTC
*** Issue 19603 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 6 xime 2008-09-26 11:52:10 UTC
Very annoying issue, which contribute to harm Openoffice's reputation in
situations of work where commenting and reviewing documents is necessary.
Openoffice is seen like the source of the trouble, and looks like an uncomplete
or buggy software...
Comment 7 annulen 2009-11-25 13:24:20 UTC
I think this issue must be fixed as soon as possible, because it confuses 
everyone migrating from MS Office. Simply set color of highlighting to 'No fill' 
if current color is the same as color selected in highlight tool
Comment 8 joergn 2010-01-21 02:42:20 UTC
Reproduceable in 3.1.1 (Win XP)

Highlights can still only be removed by holding the mouse button down on the
highlight button and selecting "no fill". The icon on the button now shows that
"no fill" is the defaul action on the button.

The button should remove any highligths on selected text (defaul button action
is set to "no fill") but instead selected text is highligthed with the last
color used for highlighting.
Comment 9 bettina.haberer 2010-05-21 14:56:57 UTC
To grep the issues easier via "requirements" I put the issues currently lying on
my owner to the owner "requirements". 
Comment 10 Steve 2016-05-25 22:55:46 UTC
It maybe trivial going by the votes but it's such a stupid little thing that is also extremely annoying...and I'm sure most people won't take the time to vote for the fix.

Please guys, move it up the ranks and get it done, it doesn't sound like a difficult thing.