Issue 64562

Summary: Linked image disappears with a wrap with contour
Product: Writer Reporter: tombil <tombil>
Component: viewingAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: ACCEPTED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues, lars_o_hansen, raj, sundman
Version: OOo 2.0.2Keywords: oooqa
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows 98   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
test image disappeared contour and picture
none
test picture, which doesn't show the described defect. none

Description tombil 2006-04-20 14:41:14 UTC
When adding an image with 2 colours (1 bit) images PNG as a link, (see
attachments "contour1bit.png" and then set a wrap with contour, the image
disappears.

Step to reproduce:
1. Insert/picture/from file (with Link enabled) into paragraph
2. Activate wrap/pagewrap and wrap/contour
3. Save
4. Page preview - contour is O.K. but picture disappears
5. After close page preview contour and picture disappears, only grey picture
  border is visible.

When I do Insert/picture/from file with Link disabled it works OK.
Comment 1 tombil 2006-04-20 14:42:41 UTC
Created attachment 35855 [details]
test image disappeared contour and picture
Comment 2 lars 2006-04-20 22:01:26 UTC
for me the picture already disappears after the save operation, thus confirming 
with 680_m162 on WinXP Pro SP2
Comment 3 michael.ruess 2006-05-12 15:26:19 UTC
MRU->HB: Right after saving a document, the content of a graphic is lost when it
is formatted with "contour wrap".
Comment 4 Mathias_Bauer 2006-07-07 14:34:10 UTC
reassigning
Comment 5 Oliver-Rainer Wittmann 2006-07-10 11:44:23 UTC
accepted - reproduced with SRC680m174.

The contour is corrupted via Save.

Doesn't seem to occur this all pictures - with my DUKE.gif the defect doesn't occur.

Apply correct target.
Comment 6 Oliver-Rainer Wittmann 2006-07-10 11:45:57 UTC
Created attachment 37620 [details]
test picture, which doesn't show the described defect.
Comment 7 tombil 2006-07-10 13:28:30 UTC
It appears that, in pictures with giving set background as transparency
(DUKE.gif), described defect not occurs.
Comment 8 Mathias_Bauer 2007-12-03 14:48:14 UTC
according to release status meeting -> 3.x
Comment 9 pesala 2008-01-22 18:57:10 UTC
I also came across this, and found this issue. Linked 24-bit PNG image with 
transparency, contour wrap before. 
Comment 10 michael.ruess 2008-07-02 11:23:48 UTC
*** Issue 91149 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 11 Marcus 2017-05-20 11:18:11 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".