Issue 74423

Summary: Balloons are incorrectly resized during import.
Product: Impress Reporter: monty241070 <guido.leenders>
Component: open-importAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues, kpalagin
Version: OOo 2.1Keywords: needmoreinfo
Target Milestone: ---   
Hardware: Other   
OS: Windows XP   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
Situation before import
none
Situation after import
none
PowerPoint (background removed for fit in 1 Mb)
none
PowerPoint situation
none
Impress situation
none
Image of screen loading bug.ppt in PowerPoint
none
Same file opened in OOO 2.3.0 none

Description monty241070 2007-02-11 12:12:59 UTC
Balloons are incorrectly resized during import.
See attachment.
When the powerpoint is imported into Impress, the layout of the balloons is
changed, making them useless. Strangely enough the layout remains the same after
the initial PowerPoint import, through multiple save/open cycles as powerpoint file.
Comment 1 monty241070 2007-02-11 12:15:07 UTC
Created attachment 42927 [details]
Situation before import
Comment 2 monty241070 2007-02-11 12:15:49 UTC
Created attachment 42928 [details]
Situation after import
Comment 3 monty241070 2007-02-11 12:17:23 UTC
Created attachment 42929 [details]
PowerPoint (background removed for fit in 1 Mb)
Comment 4 kpalagin 2007-02-11 16:58:14 UTC
Confirming with 2.1 and 2.2 m5 on WinXP - text does not fit in baloons. In 
PPT2003 it does.
Comment 5 wolframgarten 2007-02-12 08:00:04 UTC
Reassigned.
Comment 6 christian.guenther 2007-03-02 09:15:25 UTC
I can't reproduce the bug.
Please have a look if the bug still occures in the latest developer build.
Comment 7 monty241070 2007-03-02 22:56:33 UTC
I have downloaded the 2.2.0 RC2. Problem is still occurring.

I have opened the ppt from this site in PowerPoint. It displays ok (see
powerpoint.bmp image attached).

Then I opened the ppt from Impress. It still displays wrong (see impress.bmp
image attached).

If I can be of other assistance, please let me know!

Guido
Comment 8 monty241070 2007-03-02 22:58:25 UTC
Created attachment 43494 [details]
PowerPoint situation
Comment 9 monty241070 2007-03-02 22:59:18 UTC
Created attachment 43495 [details]
Impress situation
Comment 10 christian.guenther 2007-03-06 10:50:16 UTC
I can reproduce a similar behavior when I load the bugdoc in PPT and change the
'Resize AutoShape to fix text' setting in 'Format / Text Box / Text Box' and
save the document again.
Please tell me if you change something in the document before you load it with OOo.
Comment 11 monty241070 2007-03-06 12:05:41 UTC
I do not understand the question completely. This is wat I did:

* I've created a powerpoint and modified it till it looked good.
* Then I've loaded it in OOo.
* It looked no so good.
Comment 12 christian.guenther 2007-10-30 16:35:27 UTC
I found 2 ways to produce a similar behavior.

1) I simply load the bugdoc. I don't have the font therefore the replacement
font have another size. But this changes both the font and the balloons. The
balloons looks completely different but the text fits.

2) first I changed the font to a font on my system in PPT and save it again. 
I load the bugdoc with OOo when it is still open in PPT. It opens read only and
the balloons are too small. but the balloons change to the correct size when I
leave the read only mode.

Please tell me if the bug still occurs in the latest version (2.3) and if the
doc is in the read only mode after loading in OOo. 
Comment 13 monty241070 2007-10-30 23:25:40 UTC
Problem still occurs with 2.3.0.
Document not in read-only mode.
I have uploaded some output with 2.3.0 and PowerPoint 2003.
Also, I can send you the font. Can not upload since the uploads are visible to
everyone and we have a license on the font. Please send your email adres to
guido . leenders <AT> invantive . com.
Comment 14 monty241070 2007-10-30 23:53:42 UTC
Created attachment 49280 [details]
Image of screen loading bug.ppt in PowerPoint
Comment 15 monty241070 2007-10-30 23:55:21 UTC
Created attachment 49281 [details]
Same file opened in OOO 2.3.0
Comment 16 christian.guenther 2007-11-01 16:38:43 UTC
I don't believe that it depends on the font. It sounds more like a missing
refresh after loading the file.
But nevertheless please send me the font maybe I'm wrong and it depends on the font.

Please send it to 
christian.guenther@sun.com