Issue 77384

Summary: Toolbar steals keyboard focus if running as ole inplace activation server
Product: General Reporter: xonoxf <xonoxf>
Component: uiAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: ACCEPTED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues, michael.cziebalski, philipp.lohmann
Version: OOo 2.2   
Target Milestone: AOO Later   
Hardware: PC   
OS: Windows XP   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description xonoxf 2007-05-15 10:09:32 UTC
When an OpenOffice application is running as an OLE server inside another
application using inplace activation, the keyboard focus is lost when an
OpenOffice toolbar is used.

Steps to reproduce:
1. Open Microsoft Excel
2. Choose Insert / Object / OpenDocument Text
3. Type a few words in the embedded Writer window
4. Push the "bold" button on the formatting toolbar
5. The keyboard focus is lost, it's not possible to type anymore
Comment 1 mci 2007-05-15 13:40:23 UTC
just for the records:

I can see this problem using WinXP and OOo2.1, too...

After using a toolobar button the focus is out of the "text area"... one has to
put it back using the mouse... :(

I set this issue to "confirmed"...

@tm: hi tm, who's the "winner" of this pretty issue?


add myself to CC...
Comment 2 mci 2007-05-21 20:54:00 UTC
Hi tm,

who's the winner of this pretty issue???
Comment 3 thorsten.martens 2007-07-04 10:52:52 UTC
TM->MRU: Ole ? You ?
Comment 4 michael.ruess 2007-07-04 11:59:14 UTC
MRU->OS: when an OOo application (does not matter if Writer or Calc...) runs as
OLE server e.g. in  a Ms Office application, clicking a button in the toolbar
like one of the format buttons, it is not possible to enter taxt until the user
explicitly click the cursor "back" into the text.
Comment 5 Oliver Specht 2007-07-04 12:14:49 UTC
Framework issue -> cd
Comment 6 carsten.driesner 2007-07-04 12:19:27 UTC
cd: Looks like a VCL problem to me. Have to discuss it with PL.