Issue 82969

Summary: Export to SVM produces unloadable file
Product: Draw Reporter: skyscrap <andreas.ebbert>
Component: save-exportAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P2 CC: antoine.pourchez, issues, rb.henschel
Version: OOo 2.3Keywords: oooqa
Target Milestone: AOO Later   
Hardware: All   
OS: Windows XP   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
OO Draw document
none
SVM Exported Picture, cannot be included in any OO document.
none
WMF Exported Picture
none
another sample document that product the problem
none
Same bug with an ODS into the ODG none

Description skyscrap 2007-10-25 11:47:54 UTC
To reproduce:
1) Open the attached ProblemPicture.odg
2) Select the TextBox
3) File->Export to SVM
4) Insert -> Picture -> From File
OO Draw crashes, when file from step 3 is selected.

The same procedure works, if you export to WMF instead.
Comment 1 skyscrap 2007-10-25 11:48:42 UTC
Created attachment 49147 [details]
OO Draw document
Comment 2 skyscrap 2007-10-25 11:49:51 UTC
Created attachment 49148 [details]
SVM Exported Picture, cannot be included in any OO document.
Comment 3 skyscrap 2007-10-25 11:50:19 UTC
Created attachment 49149 [details]
WMF Exported Picture
Comment 4 Regina Henschel 2007-10-25 14:09:40 UTC
There seams to be something special with ProblemPicture.svm
I cannot produce a crash, if I follow the description; exporting to svm and
inserting svm work fine here (WinXP, OOo2.3 ans SRC680m233) in general. But I
can reproduce the crash with the attached svm-file.

Please tell us your operating system and whether you use an original OOo-version
or a version from your OS provider for example.
Comment 5 skyscrap 2007-10-25 15:52:45 UTC
I've set the OS to Windows XP, the OO About box just says, that it's version
2.3.0, which I have downloaded some weeks ago myself, so not OS provided. 

Strange that you cannot reproduce the bug itself, but only the crash with the
broken SVM file. anything I can do to troubleshoot it?
Comment 6 skyscrap 2007-10-26 08:47:07 UTC
Yesterday evening I could also reproduce the problem with the latest Ubuntu
(7.10) and latest OpenOffice. Reproduction of the defect included first to
export it as SVM and then trying to include that as a picture.

My suspicion is that this bug is somehow connected to having to bulleted lists
in there. As soon as you merge them, this bug is gone.
Comment 7 christian.guenther 2007-10-29 17:12:18 UTC
I can reproduce the bug in src680m233.
Comment 8 apourche 2007-11-20 14:39:22 UTC
I can reproduce the bug with Windows Vista, OO2.3.0
Comment 9 apourche 2007-11-20 14:44:15 UTC
I found the origin of the problem. When you have in a draw:text-box an empty
paragraph (not in the first position), I have the bug.
ex : 
- 1 : product the bug
<draw:text-box>
   <text:p text:style-name="P1">Test</text:p>
   <text:p text:style-name="P1"/>
</draw:text-box>
- 2 : don't product the bug 
<draw:text-box>
   <text:p text:style-name="P1"/>
</draw:text-box>
- 2 : don't product the bug 
<draw:text-box>
   <text:p text:style-name="P1">Test</text:p>
</draw:text-box>
Comment 10 apourche 2007-11-20 14:47:22 UTC
Created attachment 49775 [details]
another sample document that product the problem
Comment 11 apourche 2007-11-20 14:51:14 UTC
The same problem is visible too with an ODS (that contains an empty paragraph )
imported in an ODG file (cf "sameBugWithOds.odg").
Comment 12 apourche 2007-11-20 14:52:08 UTC
Created attachment 49776 [details]
Same bug with an ODS into the ODG