Issue 93037

Summary: Bullets missing in master outline when saved as PowerPoint PPT
Product: Impress Reporter: mlayton <layton>
Component: save-exportAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues
Version: OOO300m3   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows XP   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
Simple presentaiton used to make PPT file
none
Resulting PowerPoint file none

Description mlayton 2008-08-22 21:23:06 UTC
Presentations saved as PPT files lose outline bullets on master slides. Content
slides maintain their bullets correctly, but any new slides based on the master
will not have outline bullets.

Outline bullets on master slides are correctly retained in PPT files saved by
Impress 2.4.1.

To reproduce:

1. Create empty presentation in Impress.
2. Save file as Microsoft PowerPoint 97/2000/XP (.ppt).
3. Close file.
4. Open resulting PPT file in Microsoft PowerPoint 2003. (I have not tested
other versions of PowerPoint.)
5. Select View > Master > Slide Master. The master outline will have no bullets.

If the PPT file is reopened in Impress, the bullets are shown. So the bullet
information seems to be stored in the file but not available to PowerPoint.
Comment 1 mlayton 2008-08-22 21:23:57 UTC
Created attachment 55947 [details]
Simple presentaiton used to make PPT file
Comment 2 mlayton 2008-08-22 21:32:09 UTC
Created attachment 55948 [details]
Resulting PowerPoint file
Comment 3 wolframgarten 2008-08-25 08:45:45 UTC
Reproducible. Reassigned.
Comment 4 luisca_c 2009-10-29 16:05:04 UTC
I would like to add that opening resulting file in Openoffice has the same
effect. The master outline will have no bullets but the slides already done will
keep the correct format.

I devoted some time, after the bullets where lost, to configure them more or
less as they looked previously by hand. I thought specifying the format from
within ooo could work. But the result is the same, after reopening the file,
bullet format is lost.

I do not know how many people are affected by this bug, but it makes it
impossible for me to use Openoffice.org since I am forced to use a specific
template. Not to talk about the time lost until I realized this was a bug.

I am using ooo on Ubuntu Karmic, by the way.
Comment 5 dbooth 2010-08-12 18:47:22 UTC
I have observed this same problem using Impress OpenOffice 3.2, OOO320m12
(Build:9483) running on Ubuntu 10.04.1 LTS, kernel 2.6.32-24-generic-pae
#39-Ubuntu SMP i686 GNU/Linux.  I started seeing this problem soon after I
upgraded from Ubuntu 9.x to Ubuntu 10.04, though I do not know if it is related
to the upgrade

It is a *major* problem.

A (poor) workaround is described here:
http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=10&t=32578&start=0



Comment 6 marek_online 2010-08-18 15:56:58 UTC
Using the same build as dbooth, with the same problem, on the 2.6.32-24-generic
kernel with Kubuntu Lucid.

I find that I cannot even manually set a bullet for the second level of outline
in the Master page view.

Agonisingly frustrating, because I'm forced to use Powerpoint at work and this
tiny thing effectively cripples Impress for me!