Issue 95218

Summary: Viewing HTML source corrupting Arabic text in the source file
Product: Writer Reporter: shagrouni <shagrouni>
Component: viewingAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues
Version: OOo 3.0Keywords: needmoreinfo, oooqa
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: Windows XP   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---
Attachments:
Description Flags
Sample HTML file created by other tool
none
Same sample HTML file after viewing the source with OO. none

Description shagrouni 2008-10-20 17:44:17 UTC
Viewing HTML source corrupting Arabic text in the source file, if the file is 
read only a Write Error message raised.
Arabic HTML files never seen correctly if they are created outside OpenOffice
See #95141
(Language = UTF-8)
Comment 1 michael.ruess 2008-10-20 18:16:19 UTC
Reassigned to ES.
Comment 2 eric.savary 2008-10-20 19:27:15 UTC
If this is the same problem as issue 95141, please close this issue and reopen
the other one.
Else I need a sample of a file "created outside" of OpenOffice.org.

Please note: because of a lack of resources, the HTML project is stalled and
bugs won't be fixed unless they are huge regressions.
Comment 3 shagrouni 2008-10-21 10:28:06 UTC
Created attachment 57348 [details]
Sample HTML file created by other tool
Comment 4 shagrouni 2008-10-21 10:29:47 UTC
Created attachment 57349 [details]
Same sample HTML file after viewing the source with OO.
Comment 5 shagrouni 2008-10-21 10:30:49 UTC
When OpenOffice open HTML file OO should not alter the source file (edit and 
save) until a change has been made and user explicitly ask to save the change.

My situation here is when ever I opened HTML file to view it under OpenOffice 
the Arabic text  is altered and I cloud never bring it back to original.

As for issue 95141, the problem was fixed (for files created with OO) when I 
changed the character set to UTF-8 in HTML Compatibility in Options.

Comment 6 eric.savary 2008-10-21 11:32:59 UTC
@AMA: even if the encoding is set to UTF-8 in OOo options, the arabic text of
the sample document doesn't show correctly when opened.