Issue 96488

Summary: unnamed shapes cannot be marked via navigator
Product: Draw Reporter: Regina Henschel <rb.henschel>
Component: uiAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: CONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: issues, oooforum, rainerbielefeld_ooo_qa
Version: OOo 3.0Keywords: needmoreinfo
Target Milestone: AOO Later   
Hardware: PC   
OS: Windows XP   
Issue Type: DEFECT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description Regina Henschel 2008-11-23 23:22:21 UTC
Take a new drawing document.
Insert an object, for example a star and name it 'star'.
Insert another object, for example a rectangle and do not name it.
Open the navigator and show all forms.
Double click on 'star'. Result the object is selected.
Double click on 'form 1' (which is the rectangle). The rectangle is not selected.

Expected behavior: Double Click on the object in the navigator selects this
object in all cases.
Comment 1 wolframgarten 2008-11-25 08:28:47 UTC
Sorry, but the unnamed object does not appear in my navigator. What exactly and
how do you insert?
Comment 2 Regina Henschel 2008-11-25 13:30:47 UTC
The navigator has a drop-drown list at the top right part, where you can tell
him to show all objects.
Comment 3 wolframgarten 2008-11-27 12:07:55 UTC
Ah, ok. now I have it. Reproducible. Reassigned.
Comment 4 Rainer Bielefeld 2013-03-28 08:33:53 UTC
Problem does not exist for OLE objects, only for shapes and other DRAW objects (even simple lines).
Comment 5 oooforum (fr) 2014-03-21 13:42:00 UTC
(In reply to Regina Henschel from comment #2)
> The navigator has a drop-drown list at the top right part, where you can tell
> him to show all objects.
By default, the objects are not named. So this drop-down button should be set to "all shapes" instead of "named shapes" state.

Maybe cross-posted with https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=17444
Comment 6 oooforum (fr) 2015-03-27 07:41:45 UTC
*** Issue 124478 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 7 Marcus 2017-05-20 10:45:05 UTC
Reset the assignee to the default "issues@openoffice.apache.org".