Issue 96824

Summary: Add "primary key"-button to toolbar
Product: Base Reporter: silvercode <silverdragonscale>
Component: codeAssignee: AOO issues mailing list <issues>
Status: UNCONFIRMED --- QA Contact:
Severity: Trivial    
Priority: P3 CC: campg2003, issues
Version: OOo 2.4.1   
Target Milestone: ---   
Hardware: PC   
OS: All   
Issue Type: ENHANCEMENT Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---

Description silvercode 2008-12-03 07:42:25 UTC
When I started to use Base, I was pretty lost at first because there was no
primary key -button in the toolbar of table design. I think there should be the
button, because setting primary key is an often used function and toolbars are
generally providing quick access for often used functions. If the button is
missing, it is a bad usability issue.
Comment 1 christoph.lukasiak 2009-03-04 13:44:31 UTC
changed to feature enhancement and send to the requirements team
Comment 2 GaryC 2015-08-11 19:10:22 UTC
If I understand right, you have to click to the left of the field to make it a primary key.  This was very difficult using the JAWS screen reader with OOO before IAccessible2 (4.1.0?).  I was able to do this for the first field in 4.1.1, but I'm not sure how it would work for other fields.  An item on the context menu when focus is on the field would be much easier when using a screen reader.