Issue 122725 - Frames invisible after edits in frame on different page
Summary: Frames invisible after edits in frame on different page
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Writer
Classification: Application
Component: editing (show other issues)
Version: 3.4.1
Hardware: PC All
: P3 Normal (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-07-11 15:34 UTC by Rainer Bielefeld
Modified: 2014-04-10 17:16 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description Rainer Bielefeld 2013-07-11 15:34:41 UTC
Steps how to reproduce Reproducible with  "AOO 4.0.0-Dev – German UI / German locale  [AOO400m2(Build:9701)  -  Rev. 1497734 Rev.1496828]" on WIN7 Home Premium (64bit)", Common 4.0-dev User Profile:

1. From AOO Start center open Attachment 81050 [details] for Bug 122723
   > on page 2 you will see 4text frames for labels
2. In section "Bereich4" click before word "Auftragsdatum"
   > Caret flashes before word
3. <Shift+Click> behind variable "Lieferjahr" at end of section
   > All variables definition area selectec
4. <Control+C> for 'Copy'
5. <Control+V> for 'Paste'
   > Check again page 2: Text frames are lost

Additional info:
a) The frames still are listed in Navigator, and caret will flash outside 
   the sheet if you try to reach them by double click in navigator
b) same with LibO 3, LibO 4, 
   already reproducible with OOo 3.1.1
   works fine with OOo 2.0.2
Comment 1 Armin Le Grand 2013-07-11 15:39:18 UTC
ALG: Same as in #122721#, could not reproduce on fresh pro build of AOO400 branch on rev 1501717, after paste all frames on page 2 are there and can be worked with.
Comment 2 Rainer Bielefeld 2013-07-11 16:47:40 UTC
Still Reproducible with  "AOO 4.0.0-Dev – German UI / German locale  [AOO400m3(Build:9702)  -  Rev. 1502004]" on WIN7 Home Premium (64bit)", Common 4.0-dev User Profile

Strange!
Comment 3 Rainer Bielefeld 2013-07-11 17:09:22 UTC
The frames are not really lost, but have become invisible. Save / Reopen heals the problem for me.

Problem is not 100 % reproducible (seemed 100% during my first tests, but currently only 20% or so), but some copy - paste - delete - undo - and so on gambling should show the effect. Currently I can't find any dependency (Hardware acceleration or whatever). 

My PC: 64 bit AMD Phenom II X4 955 Processor 3.2 GHz, 4GB RAM, 
Graphic Card: NVIDIA GeForce GT 430, Monitor HANNS-G HL225DBB 1920 x 1080
Comment 4 Edwin Sharp 2014-04-10 16:09:18 UTC
Can not reproduce
AOO410m16(Build:9762)  -  Rev. 1585426
2014-04-07 10:29:13 (Mo, 07 Apr 2014)
Win 7
Comment 5 Rainer Bielefeld 2014-04-10 16:39:01 UTC
Still Reproducible with server installation of "AOO 4.1.0-dev – English UI / German locale - [AOO410m14(Build:9760)  -  Rev. 1583418_2014-04-02]" on German WIN7 Home Premium (64bit)", own separate user profile
Comment 6 mroe 2014-04-10 17:13:34 UTC
Can reproduce the problem as described in comment 0.

AOO410m15(Build:9761)  -  Rev. 1583666
2014-04-01 15:58 - Linux i686

Same if you delete the content of "Bereich 4" and undo it.

If you double click "Bereich 1", "Bereich 2", "Bereich 3" or "Muster" in the navigator the cursor flashes outside between pages 2 and 3.

But if you save and reopen the file it looks OK.
Comment 7 mroe 2014-04-10 17:14:38 UTC
Confirmed as of comment 6.
Comment 8 mroe 2014-04-10 17:16:11 UTC
Changing OS to ALL because it was reported for Windows and can be reproduced under Linux.