Issue 31202 - warning if fields used are missing from data source
Summary: warning if fields used are missing from data source
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Base
Classification: Application
Component: code (show other issues)
Version: OOo 1.1.2
Hardware: All All
: P3 Trivial with 1 vote (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2004-07-07 18:25 UTC by aziem
Modified: 2013-02-07 22:37 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Issue Type: ENHANCEMENT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description aziem 2004-07-07 18:25:42 UTC
My solution
Before attempting a mail merge, OpenOffice checks the fields used in a document
against the data source.  If fields are missing, the user is given a warning.

My problem
I use one .sxw as a mail merge template and merge it to a .sxc data source.  I
change the data source daily.  Sometimes I forget to add a field to the new data
source.  OOo proceeds anyway and uses the last available value for that field
(from yesterday) over and over again.

Tnank you.
Comment 1 christoph.lukasiak 2004-09-14 10:29:03 UTC
clu->aziem: may you write a step by step description, i cannot see the bug.
Comment 2 christoph.lukasiak 2004-09-14 10:30:48 UTC
sorry, i have overlooked the issue type :(
Comment 3 christoph.lukasiak 2004-09-14 10:31:50 UTC
clu->msc: back to you
Comment 4 marc.neumann 2004-09-15 08:09:06 UTC
Hi,

reassign to User Experience for evaluating.

Bye Marc
Comment 5 aziem 2004-11-03 01:56:59 UTC
Microsoft Office has similar behavior to the behavior I propose.
Comment 6 bettina.haberer 2010-05-21 15:14:40 UTC
To grep the issues easier via "requirements" I put the issues currently lying on
my owner to the owner "requirements".