Issue 63652 - connector draw error after file reopen
Summary: connector draw error after file reopen
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Writer
Classification: Application
Component: ui (show other issues)
Version: OOo 2.0
Hardware: Other All
: P3 Trivial with 2 votes (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords: oooqa
: 34906 90119 100339 110680 111437 (view as issue list)
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2006-03-27 00:40 UTC by craiglawson
Modified: 2017-05-20 11:17 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments
Connectors are disconnected (10.46 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2007-12-17 13:56 UTC, bmarcelly
no flags Details
Connector will disconnect on moving rectangle (9.65 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2007-12-17 13:57 UTC, bmarcelly
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description craiglawson 2006-03-27 00:40:25 UTC
To reproduce:
 1. Create new Draw document.
 2. Place 2 objects (e.g. circles). Create a connector and connect the two objects.
 3. Create new Write document.
 4. Copy 2 objects and connector from Draw, and paste into new Write document.
 5. Ungroup pasted stuff in Write document.
 6. Save write document.
 7. Quit OpenOffice.
 8. Start OpenOffice and open saved Write document.
 9a. Click on one of the objects and change it's position. Release mouse button.
or:
 9b. Use Format > Page to change page size.
10. Connector will disappear and redraw in an incorrect position.
11. To restore connector, click on an object and change it's position; release
mouse button. Sometimes you have to do this twice, because the first time might
change the connector, but to a different incorrect position.
Comment 1 lars 2006-03-27 16:45:12 UTC
might be duplicate to issue 40794; I followed the description and was able to 
reproduce, but only around 1 in 40 object movements resulted in a wrong drawn 
connector. Hitting undo/redo initially drew the connector in the wrong place 
again but further undo/redo drew the connector correctly; nevertheless confirmed 
with 680_m160 on WinXP Pro SP2
Comment 2 michael.ruess 2006-03-28 12:38:11 UTC
MRU->OD: after püasting a group containing a connector (and ungrouping them in
Writer), the connector seems to lose some information afer saving and reloading
the document.
Moving one of the objects after re-opening puts the connector in a wrong
position. This seems to vanish when performing an Undo step. After that the
connector moves correctly.
Comment 3 Oliver-Rainer Wittmann 2006-06-23 13:30:02 UTC
adjust target milestone to OOo 2.x
Comment 4 Mathias_Bauer 2007-12-03 14:49:25 UTC
according to release status meeting -> 3.x
Comment 5 bmarcelly 2007-12-17 13:54:42 UTC
I did some tests recently and found other manifestations of positioning errors.

Attachment bodessin.odt is a Writer document containing two connectors copy/pasted 
from a Draw page. These connectors should show connected to the rectangle and to the 
ovale forms. This is not the case with OOo 2.2.1 and 2.3.1
Select the ovale, move it a little, miracle ! the connectors are reconnected !

If I open the same document with OOo 1.1.5 I have no problem at all.

Attachment bocarres.odt opens correctly : the connector links the two rectangles.
Move one of the rectangles with mouse. When you pull up your finger from the mouse 
left button the connector will move elsewhere.
Click again and move the rectangle : now the connector is back again. And there will 
be no problems later in the session : positioning error occurs only on the first move 
after document opening.

If I open the same document with OOo 1.1.5 I have no problem at all.

Connectors are an absolute need when you draw an organizational chart. Such a chart 
is in a Writer document, not a Draw document. So these bugs are very inconvenient 
when using Writer in a business environment. The fact that it works in OOo 1.1.5 
should incite developers to correct the problem in a short timeframe.
Comment 6 bmarcelly 2007-12-17 13:56:24 UTC
Created attachment 50380 [details]
Connectors are disconnected
Comment 7 bmarcelly 2007-12-17 13:57:11 UTC
Created attachment 50381 [details]
Connector will disconnect on moving rectangle
Comment 8 michael.ruess 2008-06-05 09:57:05 UTC
*** Issue 90119 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 9 michael.ruess 2008-08-01 11:45:04 UTC
*** Issue 34906 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 10 michael.ruess 2009-03-19 11:19:59 UTC
*** Issue 100339 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 11 eric.savary 2010-04-07 23:36:10 UTC
*** Issue 110680 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 12 michael.ruess 2010-05-07 10:27:21 UTC
*** Issue 111437 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 13 Marcus 2017-05-20 11:17:39 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".