Issue 74706 - Visio drawings paste into MS Powerpoint and opened in NeoOffice looks wrong
Summary: Visio drawings paste into MS Powerpoint and opened in NeoOffice looks wrong
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Impress
Classification: Application
Component: formatting (show other issues)
Version: OOo 1.0.0
Hardware: Mac All
: P3 Trivial (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2007-02-20 18:24 UTC by jarieb
Modified: 2013-08-07 15:21 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments
PDF of the MS Powerpoint output (215.97 KB, application/pdf)
2007-02-20 18:27 UTC, jarieb
no flags Details
PDF of open office output (112.90 KB, application/pdf)
2007-02-20 18:28 UTC, jarieb
no flags Details
MS Powerpoint file with the different drawings pasted in (241.50 KB, application/vnd.ms-powerpoint)
2007-02-20 18:29 UTC, jarieb
no flags Details
Illustrating screenshot (81.29 KB, image/png)
2007-02-21 20:10 UTC, kpalagin
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description jarieb 2007-02-20 18:24:56 UTC
A Visio drawing (on a MS Windows machine) pasted into MS Powerpoint using
Picture (Enhanced Metafile) and Visio Drawing Object have unwanted artifacts
that do not appear in the MS Powerpoint file but do appear in the NeoOffice
import of the MS ppt file

The Visio drawing pasted as a Bitmap comes over fine. I will also attach the
three files I submitted to them.

I submitted this to the Neo office guys (since I use the Neo office version) and
their response is below:

This is a problem in the OpenOffice.org import filters for enhanced metafiles,
apparently, as it occurs in the OOo X11 version as well.

Unfortunately, the current scope of the NeoOffice project is limited by
resources to keeping a native version of OpenOffice.org running on Mac OS X and
fixing OpenOffice.org feature bugs is outside that scope.

You should report the bug in the OpenOffice.org issue tracker to get it on the
radar of the core OpenOffice.org developers:
http://qa.openoffice.org/issue_handling/pre_submission.html
Comment 1 jarieb 2007-02-20 18:27:47 UTC
Created attachment 43212 [details]
PDF of the MS Powerpoint output
Comment 2 jarieb 2007-02-20 18:28:51 UTC
Created attachment 43213 [details]
PDF of open office output
Comment 3 jarieb 2007-02-20 18:29:36 UTC
Created attachment 43214 [details]
MS Powerpoint file with the different drawings pasted in
Comment 4 kpalagin 2007-02-21 20:08:07 UTC
Confirming with 2.1 and 2.2m7 on WinXP - visio_paste_issue.ppt shows some 
artefacts when viewed. PPT2003 shows the file just fine. 
I am attaching screenshot comparing the two - Impress on the left (problematic 
areas circled in red), PPT on the right (the same areas circled in green).
Comment 5 kpalagin 2007-02-21 20:10:20 UTC
Created attachment 43249 [details]
Illustrating screenshot
Comment 6 christian.guenther 2007-02-23 08:06:57 UTC
one for me.
Comment 7 christian.guenther 2007-02-23 15:45:07 UTC
I can reproduce the bug.
Not only the visio object on the second slide looks wrong but also the metafile
on the first slide.
Please have a look.