Issue 75588 - Inconsistent handling of bookmarks to text positions
Summary: Inconsistent handling of bookmarks to text positions
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Writer
Classification: Application
Component: editing (show other issues)
Version: OOo 2.2
Hardware: All All
: P4 Trivial (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2007-03-21 10:17 UTC by andreschnabel
Modified: 2017-05-20 11:26 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments
example doc (8.09 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2007-03-21 10:17 UTC, andreschnabel
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description andreschnabel 2007-03-21 10:17:20 UTC
As discussed in issue 73569 and written in
http://www.oasis-open.org/committees/download.php/12572/OpenDocument-v1.0-os.pdf 
(Chapter 5.2.1, Page 89) "Bookmarks can either mark a text position or a text
range." 

Bookmarks that have no text range should be converted to position bookmarks to
prevent inconsistent behaviour. This is not the case at the moment. 
See attached document for an example.

The document has a bookmark to a position, one for a range. The third case is a
bookmark that has been defoinede for a range, but the range has been removed
afterwards. This bookmark should behave like a positon bookmark but does not
(e.g. selecting the bookmark and typing some text will add the first character
to the bookmark's text range)
Comment 1 andreschnabel 2007-03-21 10:17:55 UTC
Created attachment 43827 [details]
example doc
Comment 2 michael.ruess 2007-03-21 11:03:36 UTC
Reassigned to ES.
Comment 3 eric.savary 2007-03-21 14:29:16 UTC
ES->OD: I don't know exactly if we should rate this as DEFECT or ENHANCEMENT (we
may need to specify in depth the correct behavior).
Please have a look! Forward to Requirements if needed.
Comment 4 Marcus 2017-05-20 11:24:59 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".
Comment 5 Marcus 2017-05-20 11:26:01 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".