Issue 8422 - Add image contrast to Impress
Summary: Add image contrast to Impress
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: General
Classification: Code
Component: ui (show other issues)
Version: OOo 1.0.1
Hardware: All All
: P5 (lowest) Trivial (vote)
Target Milestone: AOO Later
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL: www.praeluceo.net
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2002-10-16 21:36 UTC by praeluceo
Modified: 2013-02-07 22:39 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Issue Type: FEATURE
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description praeluceo 2002-10-16 21:36:43 UTC
I have run PowerPoint for the past couple years in my Church as a way of 
projecting things such as lyrics, etc, onto a screen.  Recently I've been 
moving over to OpenOffice.org at home, and after installing Windows 2000 on the 
laptop used with the projection system, I decided to run the following 
experiment:
Install OpenOffice.org 1.0.1 on the fresh installation and see how long it will 
be until I'm required to reinstall Microsoft Office 2000 due to an 
incompatibility with a previously created slideshow, or missing feature.
I am -very- pleased to report that the results of my experiment have been more 
than exceptional, I still have yet to install MSOffice, two (3?) months later.  
However, due to this "cold-turkey" transition, I have noticed a few issues I 
would like to see addressed.  These suggestions are coming from what would be 
considered a "power user" for one of the more seldom used components of an 
office suite.

Issues:
1)  Importing my first PowerPoint slideshow into OpenOffice yielded a perfect 
rendering, except for the image, which used the Microsoft Image Toolbar to 
darken the contrast, this was remedied by finding the original image, and 
modifying it directly, and then importing it into Impress.
2)  In the environment I use PowerPoint, it is advantagous to hide all elements 
of the underlying OS/software, and to be able to quickly adapt to problems that 
arise midstream with as little delay as possible.  As far as "hiding" goes, I 
would prefer if there were an option (I searched, but didn't find it anyway) to 
hide the mouse when Impress switches from one view, to "Slideshow" view.  It 
isn't difficult to move the mouse to the bottom-right of the screen, but it's 
just one more layer of quality which would be appreciated.
3)  When one switches from say, "Drawing View" to "Slideshow View" and moves 
ahead 2 slides, and then hits "ESC" or otherwise switches back to another view, 
Impress should display the same slide as was displayed in the "Slideshow View" 
and -not- revert back to what was being viewed before changing views.  I really 
think the "Slide Show" should be treated as just another view, so when you spot 
an error as you're previewing the show, you can hit "ESC" make your change, and 
then jump right back into it.  Likewise F11 should be linked to the "Slideshow 
View" IMO.
4)  When projecting the lyrics to a half dozen songs or so, and bouncing back 
and forth between verse and chorus, mistakes are inherent, especially when 
dealing with bouncing between verse 4, chorus, verse 5, chorus, etc.  When a 
mistake is made and I need to blank the screen quickly while I figure out what 
slide I should be on, one is left dry.  I always begin/end my shows with a 
black slide, in MSOffice when I would try jumping to slide 12, but hit "13" 
instead, I can just hit another 3, "133" and it will automatically jump to the 
last (black) slide, and I can recover.  If I am already at the wrong slide, I 
just hit "1" and it blanks as well.  If I haven't hit anything, but need the 
screen black for some other reason, I can hit "B" and the screen will black-
out.  None of these techniques work in Impress, the lag between jumps is too 
great to be very effective, and there is no "blank" key that I have found, as 
well as no inline help.  If I were using a different projection setup, 
pressing "W" would be more advantagous in MSOffice, as it would "white-out" the 
screen.  I would love to see "B" and "W" implemented in the next release of 
OpenOffice.org's Impress "Slide Show" view.  These should be lagless 
implementations, suitable for quick coverups.
5)  This brings me to my next point, while moving in a incremental linear 
motion in Impress is satisfactorally speedy, going -backwards- or jumping to a 
different slide (even if it is the next slide) is unbearably slow, in the order 
of 2-3 seconds on a K6-II 450.  This is a half a line of a song IIRC.  This 
speed difference is perhaps the single-greatest complaint I have against 
OpenOffice.org Impress.

Those are all I can remember at the moment of what I had issue with.  Overall 
I'm still using OpenOffice.org and am a very satisfied customer, if you can 
call me that.  Eventually I plan on buying StarOffice 6.x just for the cooler 
icons (sorry guys, the butterfly is just cooler than the seagull) and 
supporting this cool project (So Sun sees it as a worthy passtime) maybe 
donating to the OOo project.  Until then however, I'll try to improve it by 
submitting bug-reports, feature requests, and such.

Thank you for considering my advice and requests.

A Loyal User at home and Church,
~Ronald Bynoe!
Comment 1 wolframgarten 2002-11-06 08:31:58 UTC
Reassigned to Falko.
Comment 2 eric.savary 2003-04-16 15:43:43 UTC
Set to "NEW"
Comment 3 eric.savary 2003-04-16 15:44:21 UTC
Set to "NEW"
Comment 4 falko.tesch 2003-10-27 09:29:50 UTC
Please do not state more than one idea/request/bug per issue.
So I will only look at issue no 1:
Add the contrast image feature of PowerPoint to Impress.

Please give approval for this evaluated OO.o 2.0 flagged issue. 
If you confirm with the target OO.o 2.0, then please keep it on your
owner (or the owner of the concerning developer) for implementation.
In case you want this issue for 'OOo Later', then please reset the
target milestone. If you decline the issue finally, please set the
resolution to 'Wontfix' (but do not close). In case of 'OOo Later' or
'Wontfix' please reset it on Bettina's owner. Thank you.
Comment 5 sven.jacobi 2004-01-14 14:04:57 UTC
SJ->BH: (only treating point 1): We also have a image toolbar, and if we are
importing a graphic object from ppt the contrast attribute is applied correctly.
But we are not doing so if we are importing OLE objects, there we are not
supporting such functionality. 

So this issue seems to be a new feature that is not PowerPoint specific, in fact
we have to consider if we also want to support a image toolbar for OLE objects
as it is being done by Microsoft Office. And if we are doing so, then we should
remind not to forget the color replacement feature for OLE metafile replacement
graphics. Since this is a general graphic/presentation issue, the procedure
should be discussed with the owner of the graphic project.

Comment 6 bettina.haberer 2004-01-19 14:01:02 UTC
Hello Kai, shortly summarized: Needed is an image toolbar also for OLE objects
and   a color replacement feature for OLE metafile replacement graphics. 
As this is a general graphic/presentation issue I sent it to you for making a
decision about (if considered, perhaps in Q?).
Please give approval for this evaluated OO.o 2.0 flagged issue. 
If you confirm with the target OO.o 2.0, then please keep it on your
owner (or the owner of the concerning developer) for implementation.
In case you want this issue for 'OOo Later', then please reset the
target milestone. If you decline the issue finally, please set the
resolution to 'Wontfix' (but do not close). In case of 'OOo Later' or
'Wontfix' please reset it on Bettina's owner. Thank you.

Comment 7 ooo 2004-01-26 10:55:40 UTC
KA: applying different colors to OLE replacement graphics
doesnt make any sense for me. This feature request has
definitely to be evaluated by UE in comparison with PPt 
product. Changing target to OOo Later
Comment 8 ace_dent 2008-05-16 02:40:52 UTC
OpenOffice.org Issue Tracker - Feedback Request.

The Issue you raised has the status 'New' pending further action, but has not
been updated within the last 4 years. Please consider re-testing with one of the
latest versions of OOo, as the problem(s) may have already been addressed.
Either use the recent stable version: http://download.openoffice.org/index.html
or consider trying the new OOo 3 BETA (still in testing):
http://download.openoffice.org/3.0beta/
 
Please report back the outcome so this Issue may be Closed or Progressed as
necessary - otherwise it may be Resolved as Invalid in the future. You may also
wish to search for (and note) any duplicates of this Issue that may have
advanced further by checking the Issue Tracker:
http://www.openoffice.org/issues/query.cgi
 
Many thanks,
Andrew
 
Cleaning-up and Closing old Issues as part of:
~ The Grand Bug Squash, pre v3 ~
http://marketing.openoffice.org/3.0/announcementbeta.html
Comment 9 bettina.haberer 2010-05-21 14:50:28 UTC
To grep the issues easier via "requirements" I put the issues currently lying on
my owner to the owner "requirements".