Issue 93605 - Slide show of this PPT presentation does not play sound
Summary: Slide show of this PPT presentation does not play sound
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Impress
Classification: Application
Component: open-import (show other issues)
Version: OOo 3.0 RC1
Hardware: All Windows XP
: P3 Trivial with 1 vote (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2008-09-08 13:19 UTC by shaunt277
Modified: 2017-05-20 11:33 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments
detailed results (39.50 KB, application/msword)
2008-09-11 16:39 UTC, monkdude174
no flags Details
file made in power point to test (117.50 KB, application/vnd.ms-powerpoint)
2008-09-11 16:40 UTC, monkdude174
no flags Details
file made in open office impress to test issue (12.44 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2008-09-11 16:41 UTC, monkdude174
no flags Details
Detailed Report / Replication Steps / Results (21.47 KB, text/plain)
2008-10-09 00:10 UTC, rkahuja
no flags Details
Detailed Report / Replication Steps / Results File (Revised - pls ignore earlier attachment) (21.47 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2008-10-09 00:15 UTC, rkahuja
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description shaunt277 2008-09-08 13:19:54 UTC
I have opened a PPT file from Office 2003 into Openoffice. The file has 
animation and audio attached to it. when I play the file in presentation it 
only shows the slide. the Audio and animation is gone. Any ideas on how to 
solve the problem.
Comment 1 maand 2008-09-08 18:28:41 UTC
Please proof the information about your version of OOo. The version 1.0.0 is 
very old. Are you using that version, or another (newer)? If you use another 
version please tell us the correct version.
Please attach a sample ppt-file to this issue. 
Comment 2 maand 2008-09-09 21:37:46 UTC
Shaunt, I received an email with an pps-file. You explained, that you have 
used the latest version of OOo3. I couldn't hear with this version 
(OOo3rc1)also no sound and see an animation. Please load the sample file on 
this issue (if there are no copyrights on that file) and explain, what we 
should hear and see (which animation).
I changed the version to OOo 3.0 RC1.
Since I get more information, I left this issue unconfirmed.
Comment 3 shaunt277 2008-09-11 08:32:32 UTC
Hi have sent the file to you yesterday. If you open it in MS office 2003
> you will see what I mean. The same does not happen in OpenOffice Ver3
In Office 2003 the file will  run with Animation and sound if you click on one 
of the pics.
for some reason if I open I file in presentation or impress it only opens the 
slide but the animation and sound has gone.


Comment 4 monkdude174 2008-09-11 16:36:18 UTC
Environment Settings:
   Computer:
      AMD Anthon 64 X2 Dual
      Core Processor 6000+
      3.01 GHz, 4.00GB of RAM
      NVIDIA GeForce 7950 GT
      OS: Windows XP 64bit SP 2
   Open Office version OOo-Dev 3.0 (build OOO300_m4)
   Microsoft Office PowerPoint 2003

Process 1:
   1)  open power point 2003
   2)  create a new presentation
   3)  create 8 blank slides
   4)  follow this format for inserting animations/sound into slides
       NOTE: Inserting done from drop down menu
             Movies and Sounds
             then either "Movie" or "Sound" and "from"              
either "Clip organizer" or "file"
      slide 1)  a microsoft office animation (.gif) {animation only}
      slide 2)  music video (.mpg)  {animation and sound}
      slide 3)  movie (.wmv)  {animation and sound}
      slide 4)  movie (.avi)  {animation and sound}
      slide 5)  music video (.avi) {animation and sound}
      slide 6)  a microsoft office sound clip (.wav) {sound only}
      slide 7)  song (.mp3) {sound only}
      slide 8)  song (.wav) {sound only}
   5)  save as a ppt presentation (refered to as PPtest)
   6)  play slide show
   7)  record results

Process 2:
   1)  start open office impress
   2)  select empty presentation and then click next
   3)  select original slide design and click next (output medium is screen)
   4)  select no effect for slide transition, medium speed, and default
presentation type and click create
   5)  follow steps 3 and 4 from process 1 except that slides 1 and 6 will
be filler slides
   6)  save as a odp (refered to as OOtest) and ppt (refer to as OOppttest)
   7)  play slide show
   8)  record results

Process 3:
   1)  start open office impress
   2)  open PPtest (ppt presentation created in Process 1)
   3)  play slide show
   4)  record results

Results:
   - .wmv format is the only inserted movie format that works in both Power 
Point and Impress as well as a ppt made in Power Point and opened in Open 
Office Impress.  For sounds, .wav imported from Microsoft clips works being 
opened in Impress, but for a regular song, it will work on both Power Point and 
Impress but not as a .ppt file made in Power Point and opened in Impress.

More details about the results can be found in this attachement...
   - Music and sound results.doc has a chart of compared results
   
   - attached are the slides I created
      ~ OOtest is sound and movie T2.odp
      ~ OOppttest is sound and movie T2 as ppt.ppt
      ~ PPtest is Presentation1.ppt
Comment 5 monkdude174 2008-09-11 16:39:40 UTC
Created attachment 56422 [details]
detailed results
Comment 6 monkdude174 2008-09-11 16:40:24 UTC
Created attachment 56424 [details]
file made in power point to test
Comment 7 monkdude174 2008-09-11 16:41:02 UTC
Created attachment 56425 [details]
file made in open office impress to test issue
Comment 8 rkahuja 2008-10-09 00:09:34 UTC
Replication Status:  Successful (as shown in the table below) on OOO300m7 
(Build 9354) with Windows Vista Home Basic, Intel Core2 Duo P7350 (2 GHz), 3 GB 
RAM, NVIDIA 8200GS 256MB Graphics, Microsoft Office 2007.

Bug Replication Video available at: 
http://www.viddler.com/explore/testingtruck/videos/1

Files used for replication available at:
 http://cid-b33b0835db992ad1.skydrive.live.com/browse.aspx/Bug93605 

Detailed Report / Replication steps / Results attached as Report93605.odt
Comment 9 rkahuja 2008-10-09 00:10:53 UTC
Created attachment 57070 [details]
Detailed Report / Replication Steps / Results
Comment 10 rkahuja 2008-10-09 00:15:12 UTC
Created attachment 57071 [details]
Detailed Report / Replication Steps / Results File (Revised - pls ignore earlier attachment)
Comment 11 stefan.baltzer 2009-04-01 14:08:19 UTC
Confirmed (No sound in OOO310_m8 on WinXP). The gif animation in slide 1 works.
Reassigned to WG.

SBA->shaunt277: I adjusted the summary. Note that several issues (sound/picture
animation, slide transition animation are different matters each.
I reduced it to Audio for this issue because the bugdoc has several Audio files
integrated.

SBA->WG: I believe that the current limitations in slide shows are already known
so I believe this one is a duplicate. please proceed.
Comment 12 Marcus 2017-05-20 11:33:12 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".