Issue 98146 - Impress: full screen mode cannot be transmitted via NetMeeting (since 2.4)
Summary: Impress: full screen mode cannot be transmitted via NetMeeting (since 2.4)
Status: UNCONFIRMED
Alias: None
Product: Impress
Classification: Application
Component: ui (show other issues)
Version: OOo 3.0
Hardware: PC Windows XP
: P3 Trivial (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2009-01-16 13:59 UTC by zhongqiyao
Modified: 2013-01-29 22:01 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments
Black screen seen in Netmeeting when slide show is started (56.26 KB, text/plain)
2009-11-21 16:10 UTC, lohitverma
no flags Details
Black screen seen in Netmeeting when slide show is started, hardware acceleration is enabled (56.26 KB, text/plain)
2009-11-21 16:10 UTC, lohitverma
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description zhongqiyao 2009-01-16 13:59:40 UTC
Microsoft Windows XP Home SP2.
OpenOffice Impress 3.0.
Language: Chinese (traditional-char)

1. Open NetMeeting connection with another computer.

2. Open Impress and project you presentation in Full Screen mode.

3. The other party seen all black.

4. This does not happen in 2.0.1, but happens in 2.4 and 3.0.

     Dankon. / Thanks.

                                                  Qiyao
Comment 1 lohitverma 2009-11-21 16:05:48 UTC
Hello
I have successfully replicated the bug on Impress using OOO320m4 (build:9450)
under the default settings of OOO
Also identified that by disabling hardware acceleration under graphics output
this issue is no longer seen

Summary
Impress: Slide show does not work through NetMeeting

Environment details
•	Open Office Build : OOO320m4 (build:9450) . 
•	Two PCs 
o	Windows XP – SP3
o	Microsoft Windows Server 2003
•	Windows NetMeeting 3.01

Test Data
•	Not really essential as any presentation will suffice, loading a test.ppt as
attachment

Replications steps
1.	Establish a NetMeeting connection between the two PCs – Calling PC – PC1 &
Receiving PC – PC2
2.	Launch Impress on PC1 and open a presentation 
3.	Share the Impress application in NetMeeting on PC1
Validation Point: The presentation is visible in normal view in PC2 through
NetMeeting 

4.	In PC1 start Slide show, Impress (Press F5), presentation is in Slide Show mode
Validation Point: 
	Expected Behavior: In PC2, slide show is visible of the presentation

	Actual Behavior: In PC2, only a black screen is visible (screenshot attached)
and unable to view the presentation 

Follow-up Tests
•	Repeat  test using different input files, .odp, .pptx for Impress 
o	Result is still a black screen when slide show mode is started
•	Repeat  test by disabling hardware acceleration
o	If you go to menu “Tools >> Options >> OOo-dev >> View” and uncheck the “Use
hardware acceleration” option, the transmission of the slide show presentation
begins to work correctly.
(Test suggested and solution found by my friend Rafael Sartor)

•	Repeat  test using Microsoft PowerPoint - : 
o	In PC2, the presentation is visible in slide show mode when PowerPoint is used 


Impact  to Customers
The issue has an impact to customers who would like to use NetMeeting for
sharing & viewing OOO presentations in slide show mode, as the presentation is
not visible using Impress. 
But by “disabling hardware acceleration” this issue is resolved and is a viable
option to view slide-shows. This particular behavior can be a potential for
documentation if not already present
Comment 2 lohitverma 2009-11-21 16:10:25 UTC
Created attachment 66228 [details]
Black screen seen in Netmeeting when slide show is started
Comment 3 lohitverma 2009-11-21 16:10:50 UTC
Created attachment 66229 [details]
Black screen seen in Netmeeting when slide show is started, hardware acceleration is enabled
Comment 4 jj_qa 2010-03-21 01:38:37 UTC
(J Johansson, 2010-03-20)

OpenOffice Impress: OOo-dev 3.3.0 DEV300m75 (Build:9488), default settings
OS: Windows XP Professional SP2
NetMeeting: 3.01
Graphics Card: NVIDIA Quadro FX 570M
Language: English

Succesfully reproduced the issue in OOo-dev 3.3.0 DEV300m75, sharing Impress
from a Windows XP SP2 to a SP3 machine.

Only the mouse pointer is viewable on remote machine, slide show stays
completely black. Steps were same as zhongqiyao and lohitverma's. I also tried
slide shows using .pptx files and creating .odp files in different ways. As in
lohitverma's experience, test data did not seem to matter. Also checked that MS
PowerPoint can be successfully used for sharing presentations.

My installation of Impress did not have the option to disable hardware
acceleration, because option “Tools >> Options >> OOo-dev >> View >> Use
hardware acceleration" did not exist. Thus lohitverma's work-around was not
available.

I searched the OOo-dev help in my installation and it said "The support for
hardware acceleration is not available for all operating systems and platform
distributions of OOo-dev." I did not have time to research where/when the
support would be available. The laptop itself should be a top quality choice for
mobile corporate users, with a graphics card upgraded for moderate gaming. In a
professional setting, you would have to use MS PowerPoint instead to share a
slideshow with netmeeting participants.
Comment 5 jj_qa 2010-03-21 02:02:59 UTC
(J Johansson, 2010-03-20)

Correction to my earlier note:
lohitverma's workaround of disabling hardware acceleration was available and
sharing slideshow over netmeeting was successful with it.

I had tried to find the option in 
“Tools >> Options >> OOo-dev Impress >> View"
instead of
“Tools >> Options >> OOo-dev >> View".