Issue 99014 - Shortcut to make text bold does not work (Ctrl + B)
Summary: Shortcut to make text bold does not work (Ctrl + B)
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Impress
Classification: Application
Component: formatting (show other issues)
Version: OOo 3.0.1
Hardware: PC Windows XP
: P4 Trivial (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2009-02-08 16:25 UTC by andreaippo
Modified: 2017-05-20 11:11 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description andreaippo 2009-02-08 16:25:15 UTC
Crtl+I works for italics and Ctrl+U for underlining, Ctrl+B doesn't.
This shortcut instead is associated with the "justified" alignment (hope it's
the right word for it).
I don't understand why this association has been changed

I classify this as P4 because there's an easy "workaround", perhaps should be P3
for the frequency of use of this shortcut
Comment 1 wolframgarten 2009-02-09 09:04:55 UTC
Funny, works in Draw but not in Impress. Does not work in 3.0 Final.
Comment 2 pbhallamudi2008 2009-03-09 02:21:42 UTC
System Configuration:
OS Name	Microsoft® Windows Vista™ Home Premium
Version	6.0.6001 Service Pack 1 Build 6001
System Model	Inspiron 1420
System Type	X86-based PC
Open office :OOO300m15 build 9379

Crtl+I works for italics, Crtl+U works for underlining, but Ctrl+B doesn't bold 
the text.There is one more related issue in open office that talks about the 
same problem.
http://www.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=95083
The open office documentation on the keyboard shortcuts also specified the 
expected behaviour for Ctrl+B
http://documentation.openoffice.org/manuals/userguide3/0115GS3-
KeyboardShortcuts.pdf 
page 6.
Steps:
1.Create new open office impress file.
2.type text on the slides (plain not bold)
3.select the text and press Ctrl+B
Result: text doesn't change to bold.

Comment 3 Marcus 2017-05-20 11:11:06 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".