Issue 115994 - Images which were inserted with copy-paste disappear after the file is saved.
Summary: Images which were inserted with copy-paste disappear after the file is saved.
Status: CONFIRMED
Alias: None
Product: Writer
Classification: Application
Component: code (show other issues)
Version: OOo 3.2.1
Hardware: Mac Mac OS X 10
: P2 Trivial (vote)
Target Milestone: 3.4.0
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2010-12-08 13:19 UTC by khp
Modified: 2017-05-20 11:33 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments
Testfile with images (186.02 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2010-12-08 13:20 UTC, khp
no flags Details
Orginal OO file created OOo 3.21. (849.93 KB, text/plain)
2010-12-09 14:04 UTC, khp
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description khp 2010-12-08 13:19:49 UTC
Images which were inserted with copy-paste disappear after the file is saved.

This error happens on OS-X 10.6.5 and also on 10.5.8
I can reproduce this error with OOo 3.2.1, 3.3.0RC7 and StarOffice 9.2.0.

I received a complaint about lost pictures in big documents. The most pictures
are inserted with copy-paste from calc to different tables in the writer.

I can reproduce this error with a testfile (test.odt).

How to reproduce:
- Open the testfile
- Add or change same text
- Save the file
- Relaod the file
Now the most pictures under point 2 (Retention test) are not there anymore.


I open both files as ZIP and find the following differences:

1. when I open the file:
  - Dir Pictures contain 10 Pic.
  - in Manifest.xml 10 Pic. are on the list
2.after changes and save
  - Dir Pictures contain only 2 Pic.
  - also in Manifest.xml 2 Pic. are on the list

This happens not with NeoOffice 3.1.2 Patch 2 and not under Linux(Ubuntu) and
WindowsXP.

This a heavy Bug because he destroies the content from documents.
Comment 1 khp 2010-12-08 13:20:50 UTC
Created attachment 75277 [details]
Testfile with images
Comment 2 Marcus 2010-12-08 13:39:20 UTC
and also not reproducible with OOO330m17 on Solaris Sparc
Comment 3 Marcus 2010-12-08 13:40:48 UTC
@mru: can you confirm the problem?
Comment 4 michael.ruess 2010-12-09 13:30:24 UTC
The document has originally been created with NeoOffice. It is the same root
cause as issue 114361.

*** This issue has been marked as a duplicate of 114361 ***
Comment 5 michael.ruess 2010-12-09 13:30:45 UTC
Closing duplicate.
Comment 6 khp 2010-12-09 13:51:54 UTC
The document was originally created in OO 3.2.1, but it has been
edited in NeoOffice because this was the only way to remove sensitive data
without losing the pictures. I can send you a testfile edited with OO 3.2.1 but
then the imported pictures have vanishied.
Comment 7 khp 2010-12-09 14:04:14 UTC
Created attachment 75296 [details]
Orginal OO file created OOo 3.21.
Comment 8 michael.ruess 2010-12-09 14:53:42 UTC
MRU->OD: I was only able to reproduce the problem on Mac. It feels related to
issue 114361, so could you please have a look at this one if it is a different
thing or not? Thanks!
Comment 9 ylz 2010-12-09 15:32:15 UTC
I can confirm this problem on the following OS and OOo versions:
MacOS OOo 3.3RC7 
MacOS OOo 3.2.1
MacOS OOo 3.1.1
MacOS LibreOffice 3.3.0RC1

I do not have this problem using:
MacOS NeoOffice 3.1.2 (Patchlevel 2)
Linux OOo 3.2.0 (Ubuntu Stock)
Linux OOo 3.2.1 (Ubuntu Scribbler PPA)
Linux OOo 3.3RC7 (Debs provided by OOo)
Windows OOo 3.2.1

Remains to me, that this is somehow a general problem on the MacOS build, which
does not apply for NeoOffice.
Comment 10 khp 2010-12-10 08:34:53 UTC
This error limits the usability from OpenOffice greatly. Because the error can
be reproduced I plea to fix this bug in version 3.3
Comment 11 Marcus 2017-05-20 11:33:46 UTC
Reset assigne to the default "issues@openoffice.apache.org".