Issue 76385 - "JRE Defective" notification window loops and is modal.
Summary: "JRE Defective" notification window loops and is modal.
Status: ACCEPTED
Alias: None
Product: General
Classification: Code
Component: ui (show other issues)
Version: OOo 2.0.4
Hardware: All All
: P3 Normal (vote)
Target Milestone: ---
Assignee: AOO issues mailing list
QA Contact:
URL:
Keywords: needmoreinfo
: 79125 84757 91880 118132 (view as issue list)
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2007-04-16 06:54 UTC by phyotyla
Modified: 2016-11-04 10:06 UTC (History)
8 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation in: 4.1.3
Developer Difficulty: ---


Attachments
The Tools menu does **not** offer 'Options' (this should be a separate bug) (48.37 KB, image/png)
2010-11-06 11:57 UTC, Graham Perrin
no flags Details
It's **impossible** to use the Help menu (184.33 KB, image/png)
2010-11-06 11:59 UTC, Graham Perrin
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description phyotyla 2007-04-16 06:54:09 UTC
JRE Defective window is modal and renews itself constantly. Because the
notification window is modal, I can not save my work or use the OOo gui at all.
I had to kill OOo to get this solved. I think the color chooser window/tab
should be closed so I could ok the notification.
Here's a screenshot http://users.tkk.fi/~phyotyla/snapshot13.png
I'm using Kubuntu 6.10 and OOo 2.0.4-0ubuntu5
Comment 1 michael.ruess 2007-04-16 07:41:55 UTC
Framework issue.
Comment 2 Olaf Felka 2007-04-16 09:39:20 UTC
Can you please confirm with a native OOo 2.2 version?
Comment 3 kpalagin 2007-05-23 10:02:37 UTC
Confirming with 2.3m211 on WinXP - as described.
Repro steps:
1. Close Office (including quickstarter), rename folder with JRE.
2. Start Office and try activating any Java-dependant function (for example in 
Writer, insert picture, right-click it - Picture - Macro) - you get modal 
dialog that you can't disimiss.
Comment 4 thorsten.martens 2007-07-05 09:49:20 UTC
TM->JL: reproducible in a m217 build, please have a look, thanks !
Comment 5 joachim.lingner 2007-07-10 09:59:02 UTC
,
Comment 6 joachim.lingner 2007-10-15 16:23:41 UTC
Retargeted to 3.0.
Comment 7 joachim.lingner 2008-05-27 15:11:45 UTC
Retargeted.
Comment 8 joerg.skottke 2008-07-22 07:41:09 UTC
*** Issue 91880 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 9 joerg.skottke 2008-07-22 07:42:49 UTC
*** Issue 84757 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 10 joachim.lingner 2008-12-09 15:23:04 UTC
.
Comment 11 joachim.lingner 2009-07-22 09:22:52 UTC
Retargeting to 3.x
Comment 12 Graham Perrin 2010-11-06 11:46:22 UTC
Bug bites OOo 3.2.1 on Mac OS X 10.6.x

It's very difficult (but not impossible) to quit. 
Comment 13 Graham Perrin 2010-11-06 11:53:34 UTC
Issue 115438 is: 

> Dialogue 'JRE is Defective' presents an 'OK' button that does not respond to the keyboard
Comment 14 Graham Perrin 2010-11-06 11:57:10 UTC
Created attachment 72870 [details]
The Tools menu does **not** offer 'Options' (this should be a separate bug)
Comment 15 Graham Perrin 2010-11-06 11:59:22 UTC
Created attachment 72871 [details]
It's **impossible** to use the Help menu
Comment 16 Graham Perrin 2010-11-06 12:02:27 UTC
> The Tools menu does **not** offer 'Options'

On Mac OS X, the Help menu should show the true location of 'Options'. 

However: the combination of this issue 76385 and issue 115438 make it impossible to use the Help menu; 
any click on the word 'Help' causes the 'JRE is Defective' dialogue to reappear, requiring the user to move 
the mouse **away** from the Help menu. 
Comment 17 Graham Perrin 2010-11-06 12:07:58 UTC
> impossible to use the Help menu

Correction, not quite impossible; a single click on the Help menu causes the 'JRE is Defective' dialogue to 
appear nine times. Following the ninth click, the Help menu presents. 
Comment 18 Graham Perrin 2010-11-06 12:12:27 UTC
>> The Tools menu does **not** offer 'Options'

Issue 115439 is: 

> Dialogue 'JRE is Defective' describes a menu option that does not exist in OOo on Mac OS X
Comment 19 eric.savary 2011-06-04 20:31:41 UTC
*** Issue 118132 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 20 Amenel VOGLOZIN 2011-12-06 15:23:47 UTC
I can't believe this bug is so old. I came here to report it and a search took me here. 

The problem still happens with OpenOffice 3.3.0 on Windows 7 64-bit and the 32-bit version of the JRE 1.7.0_01

It takes several clicks to finally get that annoying dialog to disappear. o I followed the advice and went to set up a JRE. Unfortunately, adding a JRE fails since no matter what (sub-)folder I point to under C:\Program Files (x86)\Java, I get "the folder does not contain a jre environment". Really? I wonder how come other programs manage to find it.
Comment 21 oooforum (fr) 2016-06-13 08:46:40 UTC
*** Issue 79125 has been marked as a duplicate of this issue. ***
Comment 22 damjan 2016-10-16 18:01:50 UTC
It takes 15 clicks on "No" for me, for the dialog to go away. It's 5 clicks per script category ("My Macros", "OpenOffice macros", and document macros).
Comment 23 Matthias Seidel 2016-10-22 21:43:06 UTC
(In reply to damjan from comment #22)
> It takes 15 clicks on "No" for me, for the dialog to go away. It's 5 clicks
> per script category ("My Macros", "OpenOffice macros", and document macros).

I can confirm 15 clicks on 4.1.3.
But only 10 clicks on 4.2.0-dev from october 21.

So maybe your SVN revision 1765170 fixed part of the problem?